Weekend revendicat de muzica clasică

Weekend revendicat de muzica clasică

Începând de sâmbătă, 2 septembrie, pentru 22 de zile, România va fi gazda a peste 3.000 dintre cei mai importanţi artişti ai lumii, invitați la cele peste 80 de evenimente ce vor avea loc în cele mai mari orașe din țară.

La peste 80 de ani de când George Enescu a compus opera „Oedipe”, ediţia 2017 a Festivalului care îi poartă numele va debuta cu proiecții multimedia live și o premieră extraordinară „Oedip”, în interpretarea unei orchestre de prestigiu: London Philarmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 19.30, la Sala Palatului.

Muzica lui Enescu, în aer liber

În paralel cu Festivalul Internațional George Enescu, Primăria Capitalei organizează o nouă serie de concerte de muzică clasică în aer liber. „Piața Festivalului” are loc în perioada 2 – 10 septembrie, în Piața George Enescu, unde bucureștenii se vor bucura de concerte de muzică clasică cu acces liber.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuarea concertelor live, între 11 și 24 septembrie, publicul are ocazia să urmărească în Piața Festivalului transmisiunile în direct ale concertelor de la Sala Palatului. Organizatorii anunță în program colaborări spectaculoase ale orchestrelor, dirijorilor și instrumentiștilor români cu muzicieni din Austria, Italia, Franța, Spania, Germania, Cehia și Venezuela, dar și prezența artistului Alexandru Tomescu, care urcă pe scena din fața Ateneului Român cu vioara Stradivarius Elder. Orchestra Simfonică București deschide ediția din 2017 a Pieței Festivalului sub bagheta dirijorului francez Benoît Fromanger.

Încep atelierele „Micul Artist”

După succesul înregistrat în primul sezon al Atelierelor „Micul Artist” din anul școlar 2016-2017, începând cu 1 septembrie, Opera Comică pentru Copii, dă startul unei noi ediții. Oferta de cursuri se îmbogățește și din această stagiunea vor fi 11 cursuri tematice pentru dezvoltarea abilităților și talentelor copiilor și tinerilor până la 18 ani, de la oratorie, fotografie, cor, balet, flamenco și street dance până la scenografie, actorie și artă medievală. Înscrierile se fac în perioada 1-10 septembrie, iar costul unei ședințe este de 10 lei.