Editura Evenimentul si Capital

Weekend de vis, la Teatru: Festin al spectacolelor pentru toate vârstele

Autor: | | 0 Comentarii | 116 Vizualizari

Imposibilul devine posibil în acest weekend. Un dovleac galben se transformă cât ai clipi într-o trăsură de aur, scaunele încep să zboare, din eşarfele multicolore apar porumbei albi, iar minunile nu au sfârşit… Şi nu numai atât.

Totul se întâmplă la Teatrul Excelsior din Bucureşti, unde se va desfăşura un festin al spectacolelor pentru toate vârstele. Astfel, sâmbătă, 31 octombrie, de Halloween, Teatrul Excelsior îi întâmpină pe cei mici cu Magia Copilăriei (de la ora 11.00), o fantezie muzicală care antrenează în tot felul de escapade care mai de care mai neobişnuite. În această poveste este angrenată o echipă tânără condusă de actorul, regizorul, scenograful şi autorul acestei piese, Stelian Milu. 

Tot sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 18.00, are loc spectacolul The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu de Alan Bennet - o producţie a Teatrului Excelsior, având traducerea, scenografia şi regia semnate de Vlad Cristache. Un spectacol invitat la multe festivaluri de teatru, foarte apreciat de adolescenţi, de tineri în general,dar şi de publicul matur. Un spectacol cu un deosebit impact asupra audienţei, după cum sublinia şi Mihai Dinvale, actor în spectacol şi, totodată, director al Teatrului Mic:  ”E mai mult decât o poveste pentru adolescenţi. E un spectacol complex pentru tineri, chiar şi pentru cei din primii ani de facultate, şi pentru părinţi şi profesori, deopotrivă.  Sunt abordate numeroase probleme existenţiale ,dezbătute cu umor şi cu nonşalanţa vârstei”.

Cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme

De asemenea, duminică, 1 noiembrie, Teatrul  Excelsior vă aşteaptă pe Tărâmul poveştilor (la ora 10.00 şi la ora 12.00), o poveste muzicală pentru cei mici, pusă în scenă de Stelian Milu. Spectacolul ilustrează lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici prin intermediul poveştilor copilăriei. Personajele acestui tărâm sunt chiar cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Cenuşăreasa, Motanul Încălţat, Rapunzel, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Aladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii, care împreună ne arată că binele învinge întotdeauna răul, chiar dacă pentru asta îţi trebuie răbdare şi perseverenţă. 

Duminică seara, de la ora 18.00, vă aşteaptă Momo sau Strania poveste despre hoţii de timp şi copilul care le-a înapoiat oamenilor timpul furat - dramatizare de Lenuş-Teodora Moraru, după un basm-roman de Michael Ende. Producţia face parte din programul UnCLASIC, ce îşi propune apropierea tinerilor de marea  literatură, fiind dedicat preadolescenţilor şi adolescenţilor, Teatrul Excelsior, în noua sa formulă, rămânând astfel consecvent programului său anunţat de a se deschide şi către aceste categorii de vârstă.

Prin urmare sâmbătă şi duminică aveţi prilejul să urcaţi într-un feeric ţinut al spectacolelor, la Excelsior, chiar în inima Bucureştiului. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate