Editura Evenimentul si Capital

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicații al UE, reunite pe o platformă comună

Vicepreședintele SIVECO, Ștefan Morcov, spune că au avut de îndeplinit criterii dure pentru a câștiga contractul lansat de Oficiul pentru Publicații al UE
Autor: | | 0 Comentarii | 136 Vizualizari

Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene a luat decizia de a pune pe o platformă comună website-urile pe care le gestionează. Serviciile de dezvoltare și mentenanță vor fi asigurate de două firme românești.

 În acest moment, fiecare website folosește o tehnologie proprie: Drupal, Documentum, ColdFusion etc. Liferay a fost aleasă ca platformă pentru Portalul Oficiului pentru Publicații, punctul unic de intrare pentru tot conținutul gestionat de acesta. Tehnologia Liferay va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum și diferite servicii standardizate (de cautare, autentificare etc).

Un contract pentru patru ani

SIVECO România, în parteneriat cu Intrasoft, vor asigura servicii de dezvoltare și mentenanță pentru website- urile Oficiului pentru Publicații al Uniunii Europene, în cadrul unui contract care se va derula în următorii 4 ani.

Oficiul asigură publicarea materialelor instituțiilor Uniunii Europene și oferă o serie de servicii online care permit accesul liber la informații privind legislația UE (EUR-Lex), publicațiile UE (EU Bookshop), contractele de achiziții publice ale UE (TED), cercetarea și dezvoltarea în UE (CORDIS), Anuarul Oficial al Uniunii Europene (WhoIsWho).

„Criteriile de selecție au fost foarte exigente, dar noi am reușit să îndeplinim toate cerințele. Experții nostri au deja o experiență valoroasă în proiecte cu Oficiul pentru Publicații, instituție care oferă acces liber la informații membrilor Uniunii Europene. Ne bucurăm să putem contribui la asigurarea unei experiențe plăcute pentru vizitatorii site-urilor gestionate de Oficiul pentru Publicații”, a declarat Ștefan Morcov, coordonator proiect, vicepreședinte SIVECO România.

Alte instituții europene partenere

SIVECO România oferă în mod constant servicii informatice instituțiilor Uniunii Europene încă din 2009.

Printre beneficiari se numără Agenția Europeană de Siguranță a Aviației, Agenția Executivă pentru Sănătate și Consumatori și Direcția Generală Sănătate și Consumatori, Eurostat - Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiții.

Serviciile furnizate de SIVECO privesc dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate