Editura Evenimentul si Capital

WC-uri și firmă luminoasă de 100.000 de euro, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, un loc în care amenajarea unui WC costă cât la Hilton
Autor: | | 1 Comentarii | 2061 Vizualizari

Grupurile sanitare noi realizate pentru fiecare etaj al Spitalului Județean de Urgență, dar și firma luminoasă de pe frontispiciul unității sanitare prahovene au fost două dintre cauzele producerii unui prejudiciu însemnat, potrivit datelor oficiale prezentate de Curtea de Conturi.

Autor : Violeta Stoica

 Auditorii externi au sesizat, în urma controalelor efectuate la spitalul ploieștean, mai multe probleme care au cauzat pagube de circa 400.000 de lei, dar și abateri fi nanciar-contabile de peste 5,2 milioane de lei

Potrivit rezultatelor acțiunii de audit derulate de Camera de Conturi Prahova la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, generatoare de prejudicii au fost, în special, plățile ilegale către unii constructori care au efectuat lucrări – inclusiv de amenajare a unor grupuri sanitare noi – la sediul principal al spitalului, din nordul municipiului Ploiești. Conform Camerei de Conturi Prahova, printre altele, au fost efectuate plăți ilegale de aproape 9.400 de lei pentru repararea unui punct de transformare. Alți 43.579 de lei au fost plătiți nelegal pentru izolarea termică și finisarea fațadelor. 72.000 de lei au fost cheltuiți ilegal pentru lucrări suplimentare, fără documente, şi care au depăşit procentul de 20% din valoarea contractată inițial. Auditorii Camerei de Conturi Prahova au calculat penalități de peste 8.000 de lei.

Reprezentanții Curții de Conturi au mai sesizat și că pentru efectuarea unor reparații curente, s-au practicat „prețuri unitare la materiale de peste trei ori mai mari decât prețul real, astfel că prin recalcularea situațiilor de plată şi alinierea prețurilor la materiale conform facturilor de achiziție a rezultat o plată nelegală de 6.178,71 lei”.

Dincolo de achitarea ilegală în zona lucrărilor de construcții, s-au mai depistat probleme de natură financiară chiar și la firma luminoasă de pe fațada spitalului, pentru care, potrivit aceleiași surse, s-au achitat aproape 17.000 de lei fără respectarea normelor legale.

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Luni, 8 februarie, judecătorii de la Tribunalul București se vor pronunța în acest dosar (Violeta Stoica)

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate