Editura Evenimentul si Capital

Vremuri noi, alte gusturi. Schimbare de trend în alimentația românilor

Autor: | | 0 Comentarii | 575 Vizualizari

Numărul sacrificărilor în abatoare şi greutatea în carcasă a înregistrat, în februarie 2017, o creştere la bovine, ovine şi caprine, în timp ce la porcine şi la păsări trendul a fost de scădere, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe de altă parte, în luna februarie a acestui an, comparativ cu ianuarie, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi la păsări s-au diminuat.

Potrivit sursei citate, numărul de păsări sacrificate în unităţile industriale (abatoare) a coborât cu 6,5%, în februarie, în timp ce la porcine s-a înregistrat o scădere de 11,9%, faţă de acelaşi interval din 2016.

Totodată, numărul bovinelor sacrificate s-a majorat, per total, cu 15,8% în cea de-a doua lună din acest an, faţă februarie 2016, iar la ovine şi caprine saltul a fost de 14,5%.

Datele INS arată că, în intervalul analizat, greutatea în carcasă în cazul bovinelor a crescut, per total, cu 4,7%, dar s-a diminuat la categoriile: păsări (-2%), ovine şi caprine (-2,1%) şi porcine (-29,3%).

INS precizează că datele pentru unităţile industriale specializate (abatoare) s-au obţinut prin cercetări statistice exhaustive, iar pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate