Vremuri grele. PDL Sibiu nu mai are președinte: a plecat la muncă în Germania

Vremuri grele. PDL Sibiu nu mai are președinte: a plecat la muncă în Germania

Dentist, consilier local PDL, director al Ambulanței județene, președintele PDL Sibiu, emigrant în Germania. Pe scurt, traseul lui Ovidiu Luca, ce a lăsat președinția organizației de partid la trei luni de la alegeri.

Ovidiu Luca a fost ales președinte al organizației municipale a PDL Sibiu la sfârșitul lunii decembrie anul trecut. A candidat pentru această funcție cu sloganul ”O nouă generație, o nouă viziune” și a câștigat postul de președinte cu doar zece voturi în fața contracandidatei sale. De la 1 februarie 2014, însă, Ovidiu Luca a plecat în Germania, cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. La alegerile din noiembrie, Luca promitea ”schimbarea imaginii organizației prin înnoirea echipei, schimbarea percepției populației prin schimbarea modului de a face politică, apropierea de proprii membri, implicarea mai puternică în problemele sibienilor, promovarea membrilor pe principii clare, solide, juste și un dialog cu sibienii pe categorii socio-profesionale”.

Democrat de diaspora

Rămași fără președinte chiar când la Sibiu ar putea fi organizate alegeri pentru Primărie, dacă Johannis devine ministru, democrat-liberalii sibieni au înregistrat demisia lui Luca și caută un nou lider. Fostul devine membru PDL diaspora. ”Și-a dat demisia pentru că nu vroia să țină poziția ocupată și chiar azi vroiam să numim un interimat și vom organiza peste ceva timp alegeri”, a declarat președintele organizației județene a PDL Sibiu, Raluca Turcan, la emisiunea tv locală Raluca și Răzvan. ”Va fi membru PDL în diaspora. În Germania, aici la noi”, a încercat o glumă Raluca Turcan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu pensionarii în campanie

Ovidiu Luca a intrat în politica locală acum aproximativ șase ani, când a fost ales consilier local în urma unei campanii în care, la cabinetul său, pensionarii beneficiau de consultații gratuite. A fost printre puținele voci din consiliul local care se opuneau deciziilor primarului Klaus Johannis, fapt care, în timp, l-a determinat pe primar să îi ignore luările de cuvânt. În semn de protest, Luca a și purtat de câteva ori un tricou pe care a imprimat ”consilieri ignorați = sibieni ignorați”. Înainte de a-și termina mandatul de consilier local, Ovidiu Luca a demisionat, angajându-se la Ambulanța Sibiu, pe postul de director. Plecat deja în Germania, Ovidiu Luca nu a putut fi contactat pentru declarații. Potrivit celei mai recente declarații de avere făcută publică (din vara lui 2012), Luca avea venituri lunare de aproximativ 3.500 de lei, o casă de vacanță de peste 300 de mp, dar și două credite luate pe termen lung, cu o valoare totală de 118.000 de euro.