Editura Evenimentul si Capital

Vremea. ÎN SFÂRŞIT, VEŞTI BUNE! Prognoza ANM linişteşte autorităţile din România

Autor: | | 0 Comentarii | 1909 Vizualizari

ANM anunță o stabilizare a vremii în următoarea perioadă. Chiar dacă luna noiembrie o să înceapă cu temperaturi scăzute, lucrurile se vor schimba în bine, iar temperature va crește.

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, un regim termic în general normal pentru perioada din calendar și doar în dimineața zilei de 1 noiembrie se vor semnala, la nivel național, temperaturi sub media regională, în timp ce ploile își vor face apariția sporadic după data de 3 noiembrie și la intensități diferite în funcție de zonă, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 30 octombrie - 12 noiembrie, anunță Agerpres.

În Banat, scăderea valorilor termice va determina, la începutul săptămânii, o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media lor se va situa în jur de 9 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în diminețile de 31 octombrie și 1 noiembrie, cu o medie a acestora spre zero grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 2 — 7 noiembrie se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15 — 17 grade și de 4 — 6 grade a celor minime. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 11 — 12 grade, iar minimele se vor situa în jurul mediei regionale de 4 grade. Se vor semnala ploi în general slabe pe 30 octombrie și 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cel mai probabil în jurul datei de 7 noiembrie.

În Crișana, în primele trei zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 8 — 10 grade, iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 3 grade spre—1 grad. Ulterior, în intervalul 2 — 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 13 — 15 grade ziua și 5 — 6 grade noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 11 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfârșitul primei săptămâni, respectiv 3 — 5 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie și în intervalele 2 — 4 noiembrie și 5 — 8 noiembrie.

În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă — media regională a valorilor maxime fiind de 5 — 7 grade, iar a celor minime de—4 până la zero grade, cea mai rece dimineață fiind pe 1 noiembrie. În intervalul 2 — 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între 2 și 4 grade. Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade și minime cuprinse între zero și 2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Trecător, vor fi ploi slabe și local lapoviță, pe 30 octombrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În zona Maramureșului, în primele trei zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 5 — 7 grade, iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 2 grade, spre—2 grade. În intervalul 2 — 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 12 — 14 grade ziua și 4 — 5 grade noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 10 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfârșitul primei săptămâni, respectiv 2 — 4 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie și în intervalele 2 — 4 noiembrie, 5 — 7 noiembrie și posibil 10 — 12 noiembrie.

În Moldova, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă, iar media regională a valorilor maxime va fi de 7 — 9 grade, iar a celor minime între—2 și zero grade, cu cea mai rece dimineață pe data de 1 noiembrie. În perioada 2 — 7 noiembrie, valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât mediile diurne vor atinge 12 — 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jur de 3 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând ca spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice să ajungă la 8 grade, iar cea a minimelor la 1 maxim 2 grade Celsius, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. Trecător, vor fi ploi slabe și local lapoviță, în prima zi a intervalului, după care va mai ploua în 3 noiembrie și cu o probabilitate destul de ridicată în unele zile ale intervalului 7 — 12 noiembrie.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Vremea

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate