Editura Evenimentul si Capital

VREME REA în 12 judeţe. INUNDAŢII ŞI VISCOL în 54 de localităţi. DRUMURI BLOCATE şi 20 de comune FĂRĂ CURENT ELECTRIC

Vreme rea în 54 de localităţi
Autor: | | 0 Comentarii | 2227 Vizualizari

Ploile şi ninsorile au afectat 54 de localități din 12 județe, de vineri până sâmbătă. Apele au inundat 20 de locuințe şi 66 de curţi, iar la munte grupuri de turişti au fost salvate dintre nămeţi de jandarmi şi pompieri. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar de poliție Monica Dajbog, a anunţat că, la această oră, se intervine în 25 de localităţi iar în alte 20 se intervine pentru rebranşarea la sursele de energie electrică a locuinţelor.

Într-o  declarație de presă având ca temă intervențiile pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo din ultimele 24 de ore, precum și rezultatele obținute în această săptămână de către structurile ministerului în aplicarea Planului de măsuri Sărbători de iarnă în siguranță, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunţat că în ultimele 24 de  ore, peste 1.200 de efective ale  Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localități din 12 județe. Apele au inundat 20 de locuințe din județele Olt, Mehedinți, Vâlcea și Giurgiu, și 66 de curți și grădini din Olt, Dâmbovița, Mehedinți, Argeș, Vâlcea, Gorj, Ilfov și Giurgiu. Se intervine în continuare în 25 de localități din județele Dâmbovița, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeș, Dolj, Vâlcea și Ilfov. La acest moment nu sunt localități izolate și nici persoane în pericol.

Drumuri blocate

La această oră, mai sunt probleme pe trei drumuri județene. În Dolj, râul Teslui a inundat drumul județean 641 pe o porţiune de 75 de metri, circulaţia autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricții, iar pe 644 A - comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens.

Localităţi fără curent electric

În această dimineață, în 20 de localități din județele Galați, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinți și Vâlcea era întreruptă alimentarea cu energie electrică, dar echipele de intervenție erau deja în teren pentru remedierea situației. S-a ținut legătura permanent cu reprezentanții ministerului Energiei pentru ca fiecare situație apărută să fie tratată cu toată seriozitatea și  rezolvată cât mai repede.

Pericol de evacuare în Vâlcea

Oficialul MAI a declarat că o situație mai deosebită a fost, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în localitatea Băbeni, județul Vâlcea unde digul canalului colector care traversează orașul s-a fisurat existând riscul de inundații.

La fața locului au intervenit 50 de pompieri, polițiști, jandarmi și militari de la MApN și s-a acționat atât pentru consolidarea digului, cât și pentru pregătirea evacuării preventive a aproximativ 70 de persoane din locuințele situate în zona de risc. La fața locului a fost prezent Prefectul Județului, iar împreună cu specialiștii de la apele române s-a identificat o soluție tehnică în amonte de localitatea Băbeni care a permis scăderea nivelului pe canalul colector din oraș și implicit scăderea presiunii pe digul de protecție.

În aceste condiții nu s-a mai impus evacuarea a populației însă și la această oră se continuă lucrările la întărirea digului  cu forțe ale ISU, ale MApN și din partea autorităților locale.

O altă intervenție de îndepărtare a unei situații de risc pentru populație a avut loc, tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona localității Plosca din județul Teleorman, unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis realizarea unei breșe de scurgere sub calea ferată pe relația Alexandria - Roșiori de Vede, lucrare necesară pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca. În această dimineață terasamentul căii ferate a fost refăcut și circulația feroviară pe această rută a fost reluată.

Turişti salvaţi dintre nămeţi

O altă zonă care rămâne în atenția autorităților este cea de pe DN67C Rânca - Novaci unde se acționează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 și 34. În cursul nopții trecute, în jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta 7 adulți și 2 copii dinspre stațiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis  drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistență medicală a fost transportată cu ajutorul unei șenilate la o ambulanță care a dus-o la spital. La rândul lor, jandarmii montani au intervenit pentru sprijinirea sau salvarea a cinci persoane care s-au aflat în situații care le puneau viața în pericol. O astfel de intervenție a avut loc în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, când jandarmii montani au intervenit în sprijinirea unor turiști care au rămas blocați pe drumul dintre stațiunea Sinaia și Peștera, din cauza căderilor abundente de zăpadă.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate