Editura Evenimentul si Capital

Vrem dezvoltare regională, dar nu suntem în stare să „legăm” două drumuri

Autor: | | 0 Comentarii | 278 Vizualizari

Consiliul Judeţean Caraş – Severin pare că nu se grăbeşte să rezolve problema drumului dus prin munţi de CJ Hunedoara, până la limita dintre judeţe, drum care şi acum se termină în pădure, la propriu.

În noiembrie 2013, CJ Hunedoara a inaugurat un drum modernizat cu 23 de milioane de euro, bani europeni. Scopul principal al drumului a fost atins: peste 2000 de locuitori ai comunelor Lunca Cernii de Jos şi Topliţa nu mai sunt acum rupţi de restul lumii. Dacă tot s-au apucat de proiect, şefii CJ Hunedoara de la acea vreme au decis să ducă drumul până la limita efectivă cu judeţul Caraş – Severin, prelungindu-l cu 3 kilometri mai sus de Gura Bordului, ultimul cătun hunedorean de pe traseu.  

 

Planuri şi proiecte vs...

 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

„Este vorba despre un drum strategic şi sper să înţeleagă acest lucru şi vecinii noştri din judeţul Caraş - Severin, în sarcina cărora stă reabilitarea continuării acestei căi rutiere, astfel încât să avem o legătură cu Ruşchiţa şi Rusca Montană", spunea preşedintele CJ Hunedoara de la acea dată, Mircea Moloţ, la momentul inaugurării.

Tot atunci, vicepreşedintele CJ Caraş – Severin de la acea vreme Ionesie Ghiorghioni spunea că instituţia pe care o reprezenta avea intenţia să ceară finanţare europeană pentru un proiect care să rezolve doleanţa lui Moloţ. “Există deja un studiu de fezabilitate pentru un drum care duce de la Rusca Montană spre Pasul Tăul Ursului (loc situat între judeţele Hunedoara, Caraş - Severin şi Timiş - n.red.), dar care are şi un «braţ» spre Lunca Cernii. Acea extensie (de aproximativ 9 kilometri – n.red.) spre Hunedoara ar costa 15 milioane de lei, iar cealaltă parte - 30 de milioane de lei. Vom încerca să obţinem finanţare pe noua sesiune 2014 - 2020, pentru că vrem şi noi să avem acest «inel» turistic: Hunedoara - Caraş - Severin - Timiş", spunea Ghiorghioni în noiembrie 2013.

 

... situaţia reală

 

În decembrie, anul trecut, într-un comunicat al ADR Vest, DJ 684 Voislova – Rusca Montană – Ruşchiţa apărea ca proiect pentru care se intenţionează accesarea de bani europeni de către CJ Caraş – Severin având în „coada” titlului şi formularea “conexiune cu judeţul Hunedoara”. Între timp, această parte a titlului proiectului a dispărut.

Şeful direcţiei de drumuri judeţene din cadrul CJ Caraş – Severin, Martin Motolan, spune că proiectul pentru drumul amintit are două „hopuri” mari de trecut, pe lângă punctajul minim pentru a fi declarat eligibil: sincronizarea cu CJ Timiş pentru „braţul principal” şi adoptarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru „braţul secundar”, cel care face legătura cu drumul asfaltat care acum se termină în pădure. „Drumul principal duce, de fapt, spre limita cu judeţul Timiş. Nu vrem să păţim cum au păţit colegii de la CJ Hunedoara care au dus un drum judeţean până la limita cu judeţul Caraş, iar acum drumul se termină în pădure. Vrem să depunem proiectul nostru simultan cu cel pe care-l are CJ Timiş, pentru ca drumurile să se conecteze efectiv. Probabil acest lucru va fi posibil în cel de-al treilea apel de proiecte, în 2018, după ce se constată câţi bani rămân în urma licitaţiilor făcute pentru proiectele depuse pe primele două apeluri ( pe axa 6.1 – n. red.). „Braţul” de care vorbiţi dumneavoastră (despre care vorbea, de fapt, fostul vice al CJ Caraş – n.red.) e drum forestier şi e nevoie de o hotărâre de guvern pentru a putea fi reclasificat drept drum judeţean”, explică Martin Motolan.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate