Editura Evenimentul si Capital

Parlamentul danez a votat, cu o largă majoritate, CONFISCAREA bunurilor de valoare ale REFUGIAȚILOR | UPDATE

Lars Lokke Rasmussen
Autor: | | 1 Comentarii | 607 Vizualizari

Parlamentul danez votează azi cotnroversatul proiect de lege privind confiscarea obiectele de valoare ale solicitanților de azil, pentru a plăti cheltuielile de întreținere pentru ei, scrie BBC News.

UPDATE ora 18.30

Parlamentul danez a adoptat, cu o majoritate covârşitoare, controversata reformă a sistemului de azil, destinată să descurajeze venirea migranţilor în contextul valului masiv de refugiaţi cu care se confruntă Europa în ultimele luni, relatează AFP, citată de Agerpres.

După aproape patru ore de dezbateri, textul prezentat de guvernul minoritar al premierului liberal Lars Lokke Rasmussen a fost aprobat cu 81 de voturi pentru, 27 împotrivă şi o abţinere; 72i de deputaţi nu au participat la vot.

Aprobarea proiectului a fost posibilă graţie acordului intervenit la începutul lunii între formaţiunile de dreapta şi social-democraţi, principalul partid de opoziţie.

Acuzat de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) că alimentează „teama şi xenofobia”, proiectul aprobat prevede, printre altele, diminuarea ajutoarelor sociale, confiscarea obiectelor de valoare ale migranţilor şi prelungirea termenelor pentru acordarea permisului de rezidenţă permanentă şi reîntregirea familiilor solicitanţilor de azil.

„Atât timp cât lumea nu se va uni şi nu va găsi o soluţie comună, Danemarca trebuie să acţioneze”, a explicat deputatul liberal Jakob Ellemann-Jensen.

Critici din străinătate

Propunerea a atras multe critici în țară și peste hotare, când a fost anunțată la începutul acestei luni.

Autoritățile daneze insistă că politica aceasta va aduce la egalitate imigranții cu danezii fără loc de muncă, pentru că și ei trebuie să-și vândă bunuri de până la o anumită valoare, pentru a avea dreptul să ceară beneficii sociale.

Pentru că există acord între mai multe partide asupra propunerii, este foarte probabil ca proiectul să fie adoptat.

De asemenea, Guvernul va adopta încă un proiect controversat, prin care se impune amânarea reunificării familiilor refugiaților și a imigranților, astfel încât să-i descurajeze să plece din țara lor. Perioada la care se poate depune cerere de reunificare a familiilor crește de la unu la trei ani.

Danemarca se așteaptă să primească în jur de 20.000 de solicitări de azil în 2016, comparativ cu 15.000 anul trecut, a anunțat Ministerul Integrării.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate