Editura Evenimentul si Capital

Vortexul din Oregon, cel mai ciudat loc de pe Pământ. Fecioarele se simt bine, Săgetătorii înregistrează schimbări pozitive │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7850 Vizualizari

Vortexul din Oregon este notat cu o spirală roșie pe marea hartă a cidățeniilor Pământului, hartă care se află la ”Clubul Căutătorilor de Comori”. Legendele pieilor-roșii, ale nativilor, spun că locul este vrăjit de ”Copiii Cerului”, înalți cât copacii și care au plecat spre stele într-o enormă pasăre de foc.

 

 

 

 

 

 

HOROSCOP  Pe 6 iulie s-au născut Dalai Lama, Frieda Kahlo, Sylvester Stallone, împăratul Maximilian I, Conrad Hilton, Doru Davidovici. 

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Sisoe cel Mare, Lucia fecioara, Rix, Apolonie, Alexandrion, Epimah, Onisim, Asterius, Marta, Marin, Audifax, Habakkuk, Cyrenus, Valentin Preotul şi mulţi alţii împreună cu ei din Roma. Aşa cel puţin este în Sinaxar, în “Vieţile Sfinţilor”. Calendarul cel ieftin pomenește doar pe Sisoe cel mare, Arhip, Filimon și Lucia.

Tradițional, Sf. Sisoe, patronul vindecării copiilor. Se ține, mai ales de părinții copiilor bolnavi sau accidentați, spre lesnicioasă vindecare a celor mici.

 

Sfinţenia Sa, al 14-lea Dalai Lama, pe numele său de naştere Lhamo Dondrub, împlineşte astăzi 82 de ani! Este cel mai longeviv Dalai Lama din istoria cunoscută şi, deja, în jurul operei, vieţii şi înţelepciunii lui se ţese o legendă. Să-i spunem ”La Mulţi Ani!” Probabil că nu ştie limba română, dar o să înţeleagă, pentru că, se pare, că nimeni ca el, în prezent, nu înţelege mai bine sufletul uman!

HOROSCOP   Dragi lupi, padawani și hobbiți o să continui istoriile pe care le tot solicitați, cu o poveste de vară.

De Independence Day, unul dintre finii mei a vrut să viziteze vortexul din Oregon, cel mai ciudat loc de pe Pământ, o anomalie gravitațională. Nu a reușit să ajungă acolo. Pe hartă, pe Google, era o zonă gri, GPS-ul nu funcționa, iar, la un moment dat, a fost oprit de niște forest rangers, care i-au spus că este interzis să mai continue drumul, este foarte periculos. A văzut totuși, în depărtare, niște structuri albe, după părerea lui, laboaratoare mobile.

La începutul anilor 90 am încercat și eu să ajung la vortexul din Oregon, dar nu știu ce s-a întâmplat de am schimbat drumul.

Vortexul din Oregon este descris cu amănunte de către marele jurnalist de investigație Frank Edwards, în cartea sa ”Stranger than Science”, paginile 99-101. Vortexul este situat în statul Oregon, la circa cincizeci de kilometri de Grant’s Pass, aproape de malurile Sardine Creek. Acolo legile naturale ale fizicii de pe Pământ parcă au fost înlocuite cu alte legi, din alt Univers. Peisajul nu este cu nimic diferit, însă. Totuși, gradat, în timp ce te apropii de zona circulară, cu un diametru de circa 55 metri o puternică impresie de neliniște se instalează pe măsură ce simți că gravitația crește. Te surprinde mica cabană de lemn, torsionată de forțe imense. Când a fost construită, prin anii 1890, se afla la 20 de metri înafara vortexului, acum se află aproape de centrul fenomenului. Cum treci frontiera, vortexul face să te înclini cu circa zece grade, ești împins către centru. Orice obiect, cât de cât sferic, se va rostogoli către centru. Un pendul suspendat se va deplasa cu circa zece grade către centrul cercului. Vortexul din Oregon face busola magnetică inutilizabilă, acul se învârtește fără a mai arăta Nordul magnetic. Vortexul descarcă bateriile de lanternă aproape instantaneu.

Triburile locale de piei-roșii, de nativi, cum este politic corect, cunoșteau de mult acest loc pe care-l ocoleau cu mare grijă, de la zeci de kilometri. Legendele lor spun că locul este vrăjit de ”Copiii Cerului”, înalți cât copacii și care au plecat spre stele într-o enormă pasăre de foc.

HOROSCOP  Vortexul din Oregon este notat cu o spirală roșie pe marea hartă a cidățeniilor Pământului, hartă care se află la ”Clubul Căutătorilor de Comori”. Căldura verii și o anumită amenințare nedefinită, poate fi doar presiunea timpului, mă face să-mi amintesc de anii în care călătoream și trăiam periculos, prin câte aventuri nu am trecut!

Poate o să-mi mai amintesc de ceva interesant, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Nu încerca să reacţionezi în forţă, dur, astăzi te confrunţi cu o situaţie obiectivă, nu te enerva inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poate poți găsi soluţia optimă la problemele tale. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Iţi plac lucrurile clare si faci achizitii solide. Mai pe seară, trebuie sa verifici un dispozitiv domestic mecanic, sau electronic – ca să nu-ti faca probleme pe viitor.   

 

TAUR  Conjunctura te avantajează, pe plan profesional, dar şi sentimental. Nu exagera cu cheltuielile, dar nici nu face economie când nu trebuie, e indicat sa te îngrijeşti şi să te îmbraci bine! Este şi o perioadă mai deosebită în care ai fel de fel de idei trăsnite şi de păreri ciudate. Despre lume, femei, bărbaţi şi vară... imaginaţia ta, volumică aş putea spune, nu îţi dă pace. Este un dar, dar şi un blestem! Dă curs inspiraţiei, creaţiei şi nu te lua după corbii croncănitori de veşti rele.

 

GEMENI  Și eu pot să am succes, pari că spui astăzi! Eşti gata de orice - nimeni şi nimic nu poate să-ţi stea în cale. Este una dintre zilele acelea... Poate numai oboseala îţi poate pune o limită! O discuţie din a doua parte a zilei îţi vor clarifica o situaţie care pare scăpată de sub control. Dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei, dar poți să dai dovadă și de umor și să înveselești atmosfera. De asemenea, în afaceri sau dragoste nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie, cu un zâmbet pe buze.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate