Voiculescu are mentalitate de învins. După B1, a pierdut şi procesul cu Evenimentul zilei

Voiculescu are mentalitate de învins. După B1, a pierdut şi procesul cu Evenimentul zilei

Tribunalul Bucureşti a decis că mogulul media nu are niciun drept să ceară închiderea societăţii care editează cotidianul nostru. În urmă cu trei săptămâni, el a pierdut şi procesul prin care cerea închiderea unei televiziuni.

Intact Production, firma păstorită de familia lui Dan Voiculescu (68 ani), a pierdut procesul prin care cerea dizolvarea societăţii care editează cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital. Pe 18 octombrie anul trecut, Dan Voiculescu şi-a propus împlinirea unui vis mai vechi: a cerut în instanţă dizolvarea societăţii "Editura Evenimentul Zilei şi Capital".

  • "Felix" a pierdut procesul cu postul de televiziune B1TV

"Persoană fără calitate" Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis, în numai două termene, să respingă cererea lui Voiculescu deoarece nu are nicio calitate procesuală. "Respinge acţiunea ca fiind formulată de o persoană fără calitate", se arată în hotărârea instanţei. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în 30 de zile. În urmă cu trei săptămâni, Voiculescu a pierdut procesul prin care cerea închiderea postului de televiziune B1. Motivarea judecătorului a fost aceeaşi: firma fostului colaborator al Securităţii nu a reuşit să demonstreze care este interesul său legitim în închiderea unui post TV concurent.

  • Turcescu: „Voiculescu îl ameninţă cu procese de sute de mii de euro pe Tolontan”. Mircea Badea: „Tolontan este cretin şi abject”

Planul lui "Felix" În urmă cu aproape patru luni, când Voiculescu a prins gustul proceselor împotriva cotidianului nostru şi a postului de televiziune B1, a crezut că a inventat roata. Conform sfaturilor avocaţilor săi, Voiculescu a fost convins că orice firmă poate fi dizolvată, la cerere, pe motiv că trustul a înregistrat pierderi, iar "activul net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris". Acesta a fost motivul hilar pentru care Voiculescu a făcut paradă aproape gratuit. A plătit pentru fiecare proces o taxă de timbru de numai 20 de lei. Demersul lui Dan Voiculescu este oarecum scuzabil, având în vedere că trăieşte cu frica unei pedepse de 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Mogulul media este acuzat de spălare de bani, după ce ar fi adus un prejudiciu de 60 milioane de euro institutului. Dacă va fi găsit vinovat definitiv, Voiculescu va trebui să acopere paguba. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 martie, la Curtea de Apel Bucureşti. Acelaşi personaj este trimis în judecată într-un dosar de şantaj, el fiind acuzat de complicitate. Procurorii susţin că bătrânul informator al Securităţii ştia de intenţia subordonaţilor de a şantaja un partener de afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News