Editura Evenimentul si Capital

Vladimir Tismăneanu despre Marian Munteanu și bădescianismul acestuia. Cine e Ilie Bădescu. Întâlnirea Munteanu-Iohannis

Marian Munteanu în vremurile sale de glorie
Autor: | | 5 Comentarii | 3233 Vizualizari

Nu știu cum să o spun mai clar și mai lipsit de orice ambiguitate: Problema mea nu este Marian Munteanu. Omul are dreptul la opinii, ne plac sau nu, e o chestiune personală, scrie Vladimir Tismăneanu.

Este ceea ce în Polonia se numește un „national-democrat”. Mai mult național decât democrat. Endek, Romanian-style. Discipol și admirator al lui Ilie Bădescu, el însuși admirator al eurasianistului americanofob Aleksandr Dughin, Marian Munteanu este un protocronist întarziat. Se crede eminescian, este bădescian. Celor care nu știu cine este Ilie Bădescu, le recomand cartea profesoarei Katherine Verdery despre compromis si rezistență în Romania lui Ceaușescu, mai scris Vladimir Tismăneanu într-un text preluat de ILD .

http://www.humanitas.ro/humanitas/compromis-si-rezistenta

De asemenea:

http://www.evz.ro/vladimir-tismaneanu-mihai-ungheanu-ideolo…

“Sociolog erudit, fără îndoială, Bădescu este un adversar al capitalismului liberal. Ideologic, este manierist, tezist și baroc. A tradus și prefațat lucrări ale neo-marxistului Immanuel Wallerstein, împărtășește multe din fobiile dughiniste. A fost președintele Senatului „Mișcării pentru România” condusă, la începutul anilor 90, de Marian Munteanu. Detestă Vestul, este atras de Răsărit…

Problema este, o spun răspicat, mainstream-ul politic românesc, oportunismul, conjuncturismul, cameleonismul fără limite și fără frrontiere, daltonismul ideologic. Marian Teofan Dragoș Munteanu a ajuns în poziția de candidat PNL pentru primăria Capitalei cu sprijinul, azi penibil negat, al lui Klaus Werner Iohannis.Cu Marian Munteanu a fost consiliat KWI să se consulte dupa tragedia de la „Colectiv”. S-au întalnit în trio, aflăm acum chiar în noaptea dezastrului. Trio, adica MM. KWI și presupusul activist civic, penelistul Atanasiu. Cum sincer cred că dl Iohannis habar nu avea cine este Marian Munteanu, nu rămâne decât o ipoteză credibilă: a fost îndemnat să-l întâlnească de al sau consilier prezidențial pentru relațiile cu societatea civilă, inconturnabilul și inenarabilul Andrei Muraru, omul lui Relu Fenechiu. Marian Munteanu la mana lui Muraru. Truly pathetitc! La boucle est bouclée…”, mai scrie Vladimir Tismăneanu.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate