Editura Evenimentul si Capital

INFORMAŢIILE care l-au adus la DISPERARE pe Putin. EVZ vă prezintă FILMUL care a adus şi AMBULANŢA la Kremlin, după ce ŢARULUI i s-a făcut rău

Putin a încercat să-și țină averea ilicită departe de privirile indiscrete și a reușit acest lucru, cu brio, zeci de ani FOTO: MEDIAFAX
Autor: | | 30 Comentarii | 18927 Vizualizari

Putin este liderul mondial acuzat că a aprobat, personal, o crimă în Londra. „Concluzia că statul rus a fost implicat în uciderea lui Litvinenko este îngrijorătoare”, au spus anchetatorii britanici. Este președintele rus responsabil de furt pe scară largă? Un documentar de excepție, realizat de jurnaliștii BBC, dezvăluie fața neștiută a liderului de la Kremlin.


Citiţi şi: Lui Vladimir Putin I S-A FĂCUT RĂU după dezvălurile cutremurătoare de la BBC privind uriaşa sa AVERE. Accesul în Piaţa Roşie a fost blocat iar la KREMLIN a sosit O SALVARE cât un tramvai...

Vladimir Putin are lucruri pe care aproape niciun miliardar din Vest nu le are. El a fost acuzat că și-a jefuit propria țară. „Azi, Putin se comportă ca un țar”, au spus foștii lui apropiați în reportajul amplu realizat de ziariștii britanici, care au investigat adevărul despre bogățiile președintelui Putin.

Pentru prima oară, americanii spun ceea ce cred cu adevărat despre președintele rus. La întrebarea: „Este Vladimir Putin corupt?”, răspunsul unui oficial al SUA a fost: „În viziunea noastră, da”.

Redăm mai jos principalele idei relevate de documentarul difuzat de programul Panorama al BBC.


Rusia respinge acuzațiile și le numește „aberații”. Faptul că americanii îl categorisesc, în sfârșit, pe Putin ca fiind corupt arată cât de proaste sunt relațiile între  cele două națiuni


Liderul suprem

Nu mai există un lider, în toată lumea, ca Vladimir Putin: om de acțiune, om al poporului și conducător. Din Ucraina până în Siria, influența lui Vladimir Putin se simte. A fost acuzat de corupție de nenumărate ori, dar tot este iubit de ruși.

Întrebați, pe stradă, ce cred despre Vladimir Putin, oamenii, tineri sau bătrâni, răspund, invariabil: „Este o persoană extradorinară”, „Face foarte multe pentru Rusia”, „Îi doresc viață lungă și sănătate”. Dar oare ar trebui poporul rus să aibă încredere în Vladimir Putin?, se întreabă realizatorii.

Cel mai bogat din Europa

Veniturile oficiale ale președintelui Putin sunt de 100.000 de dolari pe an. Și totuși el trăiește ca un om super- bogat: are o colecție de ceasuri scumpe, și doar echipamentul său de sport costă 3.000 de dolari.

Karen Dawisha, autoarea cărții „Cleptocrația lui Putin”, a declarat: „Are un nivel de trai care depășește cu mult orice ar avea oricine din Occident. Este la un nivel de trai pe care îl vedem doar la prinții saudiți”.

Cât de bogat este președintele rus este unul dintre cele mai bine păstrate secrete, dar un jurnalist a vorbit despre o sumă. Stanislav Belcovski, cu care reporterul BBC s-a întâlnit, la Moscova, spune că Putin are acțiuni secrete la cele mai mari companii rusești. „Am această informație de la sursele mele confidențiale”, a mărturisit el. Despre ce sumă e vorba? „40 de miliarde de dolari în active, nu în numerar, desigur. Sunt foarte sigur că Putin este cel mai bogat om din Europa și unul dintre cei mai bogați din lume”, a explicat jurnalistul rus.


FOTO: Putin este comandantul suprem al armatei și nu pierde ocazia de a apărea alături de forțele armate FOTO: MEDIAFAXPutin neagă acuzațiile

Putin însuși a negat dezvăluirile privind averea sa, care ar valora 40 de miliarde de dolari. „Sunt doar niște gunoaie. Doar s-au scobit în nas și au aruncat mizeria pe hârtie”, a spus el, încă din 2008. Dar un raport secret al CIA a scris exact ceea ce susține și Stanislav Belcovski. În viziunea CIA, Putin valorează 40 de miliarde de dolari. „Ai spus CIA-ului detalii despre cifra pe care ai anunțat-o privind bogăția lui Putin?”, a fost întrebat Belcovski, care a replicat râzând: „Nu, nu, nu! Cred că CIA și FBI au obținut singuri aceste informații, fără ajutorul meu”. Rolul Rusiei în conflictul ucrainean a condus la analizarea atentă a finanțelor lui Putin. Mulți apropiați ai lui sunt supuși unor sancțiuni economice din partea SUA și a UE. SUA nu confirmă public suma de 40 de miliarde de dolari, dar au declarat, pentru emisiunea BBC, ce cred despre averea lui Putin. Adam Szubin, de la Trezoreria Americană, a spus: „Nu pot să vă dau cifre, dar Putin are un salariu de 110.000 de dolari pe an. Aceasta nu este o declarație corectă despre averea lui. S-a pregătit de mult timp, cunoaște metode de a-și ascunde bogăția”. „Este Vladimir Putin corupt?”, „În viziunea noastră, da”. „De când știau SUA că Putin este corupt?”, „Cred de foarte mulți ani”,a spus Szubin.

Copil sărac, șef de stat cu avere

Vladimir Putin a parcurs un drum lung. Nu s-a născut bogat și pentru a-l înțelege trebuie să mergi în orașul său natal: Sankt Petersburg, povestesc jurnaliștii BBC. Acolo, la etajul 5 al unui bloc oarecare, a crescut Putin. Familia lui avea o cameră doar, nu avea apă caldă și împărțea bucătăria cu alții, pe hol. Putin a crescut în sărăcie, dar în Sankt Petersburg a simțit prima oară gustul puterii. La începutul anilor ”90, la puțin timp după ce a plecat din KGB, Putin a devenit viceprimar. Sub ochii lui, milioane de dolari au dispărut din fondurile publice, printr- o firmă numită 20 Trust.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate