Editura Evenimentul si Capital

Vlad Voiculescu: „Corpul de control va merge la Spitalul Sf. Maria în 8 și 9 decembrie”

Ministrul Vlad Voiculescu a spus că managerul Spitalului Sf. Maria nu are cum să demonstreze că el ar fi declarat că nu s-ar trata în spitalul bucureștean.
Autor: | | 0 Comentarii | 168 Vizualizari

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, marți, că primarul Capitalei, Gabriela Firea, și- a dat acordul ca inspectorii Corpului de Control ai ministerului să poată analiza situația de la Spitalul Sf. Maria. Legat de afirmația managerului Narcis Copcă care a spus că ministrul defămească spitalul în ședința de Guvern, Voiculescu a ținut să precizeze că doctorul nu are acces la ședințele Executivului, așa că nu are cum să știe ce a spus sau nu el acolo.

„Nu cred că am spus asta (că nu s-ar opera niciodată la Spitalul Sf.Maria, n.r.) în ședința de Guvern. Domnul Copcă nu cred că are acces la ședința de Guvern. Nu am fost niciodată la Sf. Maria și nu-mi dau cu părerea asupra Spitalului Sf. Maria decât pe baza documentelor pe care le primesc de la specialiști. Nu cred că e bine ca ministrul să fie un specialist în toate și să meargă și vadă cu ochii lui și apoi să ia o decizie doar pe baza lucrurilor pe care le-a văzut și a putut să le judece cu capabilitățile de care dispune fiecare persoană. Cred că asta există experți ca să facă analize și să îmi înainteze un raport. Pe baza acestor rapoarte eu pot lua decizii”, a explicat Vlad Voiculescu, la conferința de lansare a Brain Academy of Healthcare Management, prima școală de business din România adresată profesioniștilor din sistemul de sănătate.

Ministrul a anunțat că a primit luni după-amiază, de la primarul Capitalei, acordul de a face control la Sf. Maria și că a cerut, ulterior, și permisiunea edilului-șef de a face control și la Spitalul Malaxa.

„Am primit cu bucurie acordul ieri după-amiază de la doamna primar, Corpul de Control va merge la Sf. Maria și vom avea după cum am anunțat deja o comisie internațonală între 8 și 9 decembrie. (...)Trebuie să avem un alt tip de management în spitalele de stat și în spitalele private din România. Problemele pe care le întâmpinăm noi și care sunt publice se referă mai ales la spitalele de stat.  Iar exemplul pe care l-ați menționat (Malaxa, n.r.) este relevant. Ce facem noi este ceea ce putem să facem: să trimitem Corpul de Control pentru a investiga lucrurile semnalate. Pentru aceasta, de asemenea, am cerut acordul doamnei Firea. Din nou, Ministerul Sănătății are nevoie de autoritatea publică locală și de reprezentanții acesteia înainte să poată să meargă în control”, a spus Voiculescu. 

Vlad Voiculescu a lăsat din nou să se înțeleagă că o parte din managerii de spitale din România ar putea fi concediați. 

„La nivelul unităților sanitare trebuie să avem oameni, care să nu se considere deasupra problemelor, care să aibă atât dorința cât și capacitatea de a face să se rezovle. Am văzut manageri, în scurtul meu mandat, ca și înainte, am văzut manageri care cu mai mulți bani, cu mai multe sau mai puține titluri, reușesc să facă echipe cu care fac lucruri extraordinare. Și am singur și cazuri diametral opuse. Știm deja că foarte mulți dintre managerii care sunt acum în spitalele de stat trebuie să plece. Vrem ca managerii care ies de pe poarta unei școli de management sanitar să fie determinați să producă o schimbare. Și nimic bun nu vine vreodată din autosuficiență și izolare”, a mai detaliat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate