Editura Evenimentul si Capital

Vlad Voiculescu, către viitorii medici specialiști: Îmi cer scuze! Culmea, nici acum n-a reparat greșeala

Listele cu candidații la titlul de medic specialist îi dau mari bătăi de cap lui VLad Voiculescu.
Autor: | | 0 Comentarii | 709 Vizualizari

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunţa, în weekend, că va face o anchetă, după ce la examenul pentru medicii specialişti s-au înregistrat greşeli în cel puţin 11 comisii de examen din Bucureşti. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi din reţeaua de asistenţă medicală, și-au depus dosarele de înscriere în perioada 5-19 septembrie 2016, la direcţiile de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie. Examenele vor fi organizate în perioada 19 octombrie-19 noiembrie.

Arondarea candidaţilor pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcţie de numele de familie al candidatului. Se pare, însă, că unii funcţionari din Ministerul Sănătăţii şi/sau de la Centrul Naţional de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greşesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele. Astfel de greşeli apar anul acesta în cel puţin 11 comisii de examen, toate din centrul universitar Bucureşti. Atunci când această mică încurcatură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialişti, lucrurile nu mai ţin de domeniul unei simple erori birocratice. În Ministerul Sănătăţii şi în instituţiile din subordine, ca şi în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate. Vom investiga situaţia. Între timp, îi incurajez pe candidaţi să îşi verifice cu atenţie numele trecut pe listă”, scria, atunci, pe pe pagina sa de Facebook, ministrul Vlad Voiculescu.

Marți, puțin după miezul nopții, Vlad Voiculescu revine însă cu un nou mesaj în care își cere scuze de la candidații la examenul de medic specialist și-i îndeamnă să verifice încă o dată listele, întrucât au fost corectate.

„Mesaj pentru medicii rezidenți care vor să susțină concursul de SPECIALIST în data de 19 Octombrie: vă rog, verificați din nou listele (republicate). Greșelile au fost înlăturate (toate, sper eu), și numele multora dintre dumneavoastră au apărut acum pe listă (în principal cei cu stagii în străinătate care nu fuseseră recunoscute din cauza unor chestiuni birocratice observate abia astăzi). Îmi cer scuze în numele Ministerului pentru cele de mai sus. Sper ca măcar acum lucrurile să fie în ordine. Dacă numele dumneavoastră este scris greșit, vă rog semnalați acest lucru imediat la MS. Dacă ați depus dosarul dar încă nu vă găsiți numele pe listă, deși știți că totul era în regulă, vă rog să semnalați acest lucru imediat la MS. Îmi puteți lăsa și un comment. Succes!”, notează ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Și, incredibil, dar nici după ce s-a străduit atât, listele tot nu sunt corecte. Mai mulți medici i-o semnalează lui Vlad Voiculescu pe Facebook, așa cum a cerut.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate