Editura Evenimentul si Capital

Vlad Alexandrescu își denunță colegii de Guvern la GDS în Sîmbăta Mare: Războiul SIE-SRI n-are Dumnezeu nici de Paști!

Ion Cristoiu
Autor: | | 18 Comentarii | 4985 Vizualizari

Sîmbătă, 30 aprilie 2016, România politică a mai înregistrat o premieră postdecembristă: Un membru al Guvernului, Vlad Alexandrescu, a dat publicității o Scrisoare în care își atacă mai mulți colegi. O Scrisoare cu vădite note de Denunț. Nu la DNA, ci la GDS!

Atacul se întemeiază pe convingerea autorului că e un diamant ]n grămada de rahat care e Guvernul Cioloș. Din cauza acestui rahat, el, Diamantul, nu poate străluci în splendoarea sa orbitoare.

N-am pomenit pînă acum în anii postdecembriști ca un ministru să-și atace colegii și nu oricum, ci acuzîndu-i că au încercat să-i blocheze reformele drept răspuns la cinstea și integritatea sa. Cînd Vlad Alexandrescu invoca mărețele sale reforme din Cultură, mă întrebam ce dracu ar putea fi aceste reforme, știind că pentru ivirea lui Mihai Eminescu n-a fost nevoie de nici un ministru reformator și mai ales că în ultimii ani n-am prea auzit vorbindu-se de necesitatea unor reforme în Cultură. Scrisoarea, adresată GDS, din care face parte Ministrul, ne lămurește ce înseamnă Reformele cu care se fudulește Vlad Alexandrescu. În marea majoritate a instituțiilor de Cultură au fost schimbați directorii, în urma unor concursuri cu jurii alcătuite din membrii Grupului care l-a propulsat pe Vlad Alexandrescu în fruntea ministerului.

Pentru a justifica din plin alintarea de premieră, Scrisoarea conține și alte noutăți:

A fost adresată GDS și nu opiniei publice, premierului, Președintelui sau măcar Parlamentului. Lucru explicabil! Pentru Vlad Alexandrescu singura instanță față de care răspunde nu e Poporul Român, ci GDS. Scrisoarea a fost dată publicității în Sîmbăta Mare, convenită de toți politicienii drept ziua unui armistițiu în bătăliile politice. Vlad Alexandrescu încalcă grosolan o salutară tradiție postdecembristă.

Gestul de sîmbătă, 30 aprilie 2016, se înscrie într-un șir de noutăți aduse de Vlad Alexandrescu în postdecembrism:

E primul demnitar care provoacă o agitație de stradă la anunțul că va demisiona. Scrisoarea către GDS, alegerea GDS drept instanță de judecată ne lămuresc ce i-a mînat în luptă pe protestatari. Una dintre manifestante e angajata unei reviste particulare care a primit subvenție de la ministerul Culturii, deși aparține unui cunoscut mogul media. Directorul revistei e însă GDS-ist și Intelectual de-al lui Băsescu din fosta Rețea ICR. E primul demnitar postdecembrist care pune drept condiție ca să demisioneze desemnarea unei persoane anume drept ministru al Culturii. Premiera constă în identificarea unui minister cu un Cneaz care decide cine îi va urma la conducerea cnezatului.

Conținutul Scrisorii i-a făcut pe unii jurnaliști să vorbească de canibalizarea Guvernului. Da, o parte a Guvernul se bate cu cealaltă parte.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate