Editura Evenimentul si Capital

VITEZOMANII n-au nicio şansă de Paşte. MAI a pregătit MĂSURI SPECIALE pentru cei care VOR SĂ CALCE PEDALA

Masuri speciale de Paste
Autor: | | 0 Comentarii | 235 Vizualizari

În contextul sărbătorilor de Paști, a Zilei Internaționale a Muncii și a Zilei Internaționale a Tineretului, Ministerul Afacerilor Interne a luat măsurile necesare pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, dar și penjtru prevenirea unor incidente grave.

„În urmă cu două săptămâni, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a aprobat un Plan General de acțiuni care a vizat întărirea climatului de siguranță, combaterea evaziunii fiscale, intensificarea controalelor pe linia comercializării de produse alimentare și prevenirea vânzării de mărfuri contrafăcute.

Controale pentru combaterea faptelor ilegale de comerț

Numai în ultima săptămână, Poliția Română a desfășurat aproximativ 2.200 de acțiuni de control în colaborare cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și Agenția Națională de Administrare Fiscală în zone comerciale, piețe și târguri agroalimentare pentru a preveni și combate faptele ilegale de comerț care pot pune în pericol sănătatea populației.

Au fost constatate peste 40 de infracțiuni de natură economică și s-au aplicat aproape 2.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3,3 milioane de lei.

Acțiunile de control vor continua astăzi și mâine, având în vedere că odată cu apropierea Paștelui, comerțul cu produse specifice de sărbători se intensifică. Recomandăm cetățenilor să cumpere numai din locurile autorizate și să verifice calitatea și valabilitatea produselor.

În planul asigurării ordinii publice, efectivele de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri au fost suplimentate, zilnic fiind prezente în stradă peste 10.000 de patrule care au acționat mai ales în locurile aglomerate din piețe, târguri sau zone comerciale.

Doar în ultima săptămână, au avut loc 12.300 de intervenții pentru gestionarea unor evenimente cu potențial de risc, dintre care peste 10.000 au fost sesizate prin sistemul unic de urgență 112.

Infracțiuni constatate de polițiști în ultima săptămână

Polițiștii au constatat 387 de infracțiuni dintre care 24 contra persoanei și 84 contra patrimoniului. 675 de persoane au fost cercetate, 80 fiind reținute, iar 57 arestate. Au fost prinși în flagrant 387 de autori de infracțiuni. Totodată, polițiștii au depistat 99 de urmăriți național și 34 de urmăriți internațional.

În ultimele șapte zile, Poliția Rutieră a acționat pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave, fiind constatate 102 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Au fost aplicate 30.239 de sancțiuni contravenționale, dintre care 248 pentru consum de alcool și 12.329 pentru depășirea vitezei legale.

De asemenea, 336 conducători auto au rămas fără permis pentru că se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar 449 pentru că au depășit limitele de viteză.

Ținând cont de faptul că mulți români merg în pelerinaj sau petrec aceste zile de sărbătoare în stațiuni turistice, numărul echipajelor de poliție rutieră va fi suplimentat, în special pe drumurile despre care știm, din experiența anilor trecuți, că se aglomerează în preajma sărbătorilor de Paște. În ultimele zile valorile de trafic au crescut pe arterele care converg către marile aglomerări urbane, cu precădere spre centrele comerciale.

Două elicoptere vor monitoriza traficul rutier

Din dispoziția ministrului afacerilor interne, în acest sfârșit de săptămână, Poliția Rutieră va beneficia de sprijinul a două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație pentru supravegherea aeriană a traficului și coordonarea echipajelor de la sol.

În stațiunile turistice și pe principalele drumuri europene și naționale,  polițiștii rutieri vor acționa cu 420 aparate radar pentru prevenirea accidentelor de circulație grave.

Măsuri speciale au fost luate și în punctele de trecere a frontierei având în vedere că mulți români care lucrează în străinătate revin în țară de Sărbători, în timp ce un număr mare de cetățeni pleacă de Paște peste hotare.

Mai mulți români din străinătate, au ales să petreacă Paștele în România

Încă de acum o săptămână, pentru a reduce timpul de așteptare la intrarea și ieșirea din țară, Poliția de Frontieră a operaționalizat la capacitate maximă punctele de trecere a graniței, prin suplimentarea arterelor de control și a numărului de polițiști.

Față de o săptămână obișnuită, în aceste zile s-a înregistrat o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei cu aproape 25%. Raportat la anii precedenți, se constată o creștere a numărului de intrări în țară cu 38%, ceea ce înseamnă că în acest an, mai mulți români din străinătate au ales să petreacă sărbătorile de Paște în România.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate