Editura Evenimentul si Capital

Visul: poarta către propriul inconștient | Cu românul la psiholog

Eveline Ţibichi Osnaga
Autor: | | 0 Comentarii | 450 Vizualizari

Visele sunt o succesiune de imagini, idei, emoții și senzații care apar involuntar în mintea noastră în timpul anumitor stadii ale somnului.

 Atunci când dormim se succed două tipuri de activități cerebrale: somnul liniștit și somnul REM. Visele apar în cadrul perioadelor REM, atunci când activitatea cerebrală este intensă. Somnul REM durează aproximativ 45 de minute, iar trăirile sunt atât de intense încât oamenii pot simți durere, plăcere, căldură și tot felul de senzații care fac visul să pară cât se poate de real.Sigmund Freud, fondatorul școlii de psihanaliză, a prezentat, în „Interpretarea Viselor”, teoria potrivit căreia acestea sunt în strânsă legătură cu sentimentul de împlinire. Psihanalistul susține că imaginile, evenimentele și conținutul unui vis reprezintă, de fapt, dorințele latente, stocate în subconștient. Fenomenul se observă mai clar la copii, pentru că visele lor se leagă direct de dorințele pe care le au, spre deosebire de adulți, ale căror vise sunt supuse distorsionării, conținutul lor luând naștere din dorințe ascunse în subconștient.

Carl Jung a propus două metode de interpretare a viselor: obiectivă și subiectivă. Interpretarea obiectivă este cea în care persoanele sau obiectele apărute în vis sunt ceea ce sunt și în realitate. În timp ce abordarea subiectivă este mai dificilă, fiecare obiect sau persoană apărută în vis este un aspect al visătorului. Cu alte cuvinte, dacă în vis o persoană este urmărită de un criminal, este posibil ca visul să releve posibile tendințe ucigașe ale persoanei respective.

Curiozități despre somn și vise

Nu au fost încă decodificate semnificația și scopul viselor, chiar dacă acestea au constituit, de-a lungul timpului, un subiect de interes medical, psihologic, filosofic și chiar și religios. Cu toate acestea, există câteva aspect care și-au găsit explicații plauzibile în urma unor cercetări mai amănunțite. Iată câteva curiozități despre vise:

● Copiii mici nu visează despre ei înșiși până la vârsta de 3 ani;

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate