Editura Evenimentul si Capital

Vişinescu a luat 20 de ani pentru 12 morţi. Ce păţeşte Iliescu pentru cei 968 de morţi de după 22 decembrie?

Malin Bot
Autor: | | 48 Comentarii | 5578 Vizualizari

Justiţia a pronunţat o sentinţă istorică în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu. Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat a primit o sentinţă definitivă de 20 de ani de închisoare. Când vine şi dentinţa lui Ion Iliescu?


De acelaşi autor: O adunătură de impostori a confiscat la vârf statul românJustiţia a decis în formă definitivă şi irevocabilă că fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat trebuie să primească o pedeapsă dură pentru cei 12 deţinuţi politici ucişi acolo. Victimele lui Vişinescu au murit în chinuri groaznice numai pentru că nu au fost de acord cu regimul comunist impus României cu tancurile lui Stalin.

Deţinuţii din puşcăria lui Vişinescu au fost bătuţi crunt, înfometaţi, lăsaţi dezbrăcaţi în ger şi lipsiţi de medicamente atunci când se îmbolnăveau.

Alexandru Vişinescu merge de astăzi să-şi execute pedeapsa de 20 de ani într-un penitenciar în care nimeni nu îl va tortura, aşa cum a chinuit el duşmanii comunismului.

Va avea căldură, televizor color în cameră şi probabil un telefon mobil, dacă vrea aşa ceva. Nimeni nu îi va refuza dreptul la medicamente sau hrană decentă şi nici nu vor da buzna peste el gardienii să-l calce în picioare de trei ori pe zi.

Momentan nu mai poate să-şi reducă din pedeapsă scriind vreo carte, dar cu siguranţă că va cere eliberarea condiţionată pentru că este prea bătrân şi bolnav pentru a suporta detenţia.

Torţionarul Vişinescu va executa o parte din pedeapsă în condiţii total diferite de iadul la care el şi-a supus deţinuţii când era călău al dictaturii comuniste. Important este că Justiţia l-a condamnat.

Sentinţa vine însă după 26 de ani de la căderea comunismului, perioadă în care Vişinescu a huzurit beneficiind de o pensie babană şi de toate onorurile oferite unui fost şef de penitenciar.

Este o condamnare importantă, dar tardivă.


 

Cred ca asta este intrebarea ultimilor 26 de ani si ca raspunsul ne explica si de ce avem acum parte de multe dintre...

Posted by Malin Bot on Thursday, December 31, 2015


Condamnarea torţionarului comunist responsabil de moartea a 12 deţinuţi ridică şi un alt semn de întrebare foarte important pentru miile de români care încă îşi plâng rudele ucise în timpul Revolţiei din Decembrie 1989, după fuga lui Ceauşescu:

Când plăteşte şi Ion Iliescu pentru cei aproape o mie de morţi de care este responsabil?

În timp ce Justiţia judeca dosarul lui Vişinescu, care stătea în faţa instanţei pentru fapte comise acum peste junmătate de secol, sistemzul judiciar închidea dosarul Revoluţiei în care Ion Iliescu era cercetat pentru crime mult mai recente.

Iliescu şi toată gaşca pe care Moscova i-a pus-o alături pentru a-l elimina pe Ceauşescu şi pentru a bloca drumul firesc al României către Europa vor scăpa, deşi răspund de cea mai mare vărsare de sânge din istoria recentă?

Până în 22 decembrie, când dictatorul Nicolae Ceauşescu a fugit cu elicopterul şi a abandonat orice pârghie a puterii, fuseseră ucişi 126 de români care luptau pentru libertate.

După acest moment au mai murit 968 de victime şi s-au înregistrat peste 2.000 de răniţi. Ce păţeşe Iliescu pentru această crimă?
 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate