Editura Evenimentul si Capital

Vinovaţii pentru tragedia de la Clubul Colectiv vor fi acuzaţi de omor calificat şi distrugere calificată "Carbonizat, negru, funingine"

Procurorul general Tiberiu Nitu coordoneaza direct ancheta
Autor: | | 26 Comentarii | 4115 Vizualizari

Dosarul a fost preluat de la Parchetul Capitalei de către Parchetul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorul general Tiberiu Niţu este acum la faţa locului şi a anunţat cele două infracţiuni pentru care se fac cercetări.

Procurorul general Tiberiu Niţi, aflat la faţa locului: Carbonizat, negru, funingine". Oficialul a spus că imaginea este dezolantă, aşa cum sunt urmările incendiului, dar că specialiştii pot ridica probe chiar şi în aceste condiţii. Procurorul general a mai precizat că la acest moment nu poate spune numele persoanelor vinovate şi nici gradul lor de vinovaţie.


OPINIILE EDITORIALIŞTILOR EVZ

Alecu Racoviceanu Masacrul de la Colectiv. Dacă cereau unii să facă un foc de tabără în club îi lăsați?

Mălin Bot Incendiul oribil de la clubul Colectiv nu a fost o întâmplare

Violeta Fotache  Tragedia din Clubul Colectiv, efect al dorinţei de îmbogăţire peste noapte şi al indulgenţei cu care este tratată nerespectarea LEGII"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 31 octombrie 2015, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a cauzei privind incendiul produs în Clubul Colectiv din Municipiul Bucureşti, soldat cu decesul mai multor persoane şi vătămarea corporală a altora",informează Parchetul condus de Tiberiu Niţu.

Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia şi constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare.

O echipă de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică – Biroul de criminalistică participă, împreună cu efective de poliţişti de la I.G.P.R – D.I.C. şi Serviciul Omoruri din D.G.P.M.B., la cercetarea la faţa locului.

Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, în seara zilei de 30 octombrie 2015, în timpul desfăşurării unui concert de muzică rock, s-a produs un incendiu într-un imobil din strada Tăbăcarilor nr. 7, Sectorul 4, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămarea corporală a altora.

Pe măsura derulării cercetărilor, opinia publică va fi informată.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate