Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Viitorul Uniunii Europene. Legi pentru roboți. Luceafărul este deosebit de strălucitor. Gemenii au o perioadă favorabilă, Fecioarele, o ambianță cordială | Horoscopul lui Dom'Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 2750 Vizualizari

Pe 17 februarie s-au născut Marian Anderson, Michael "Air" Jordan, Arcangelo Corelli, Alan Bates, Arthur Kennedy, Ruth Rendell (Barbara Vine), Denise Richards, Jerry O\'Connell, Octavian Bellu, Doru Popovici, Angel Grigoriu, Nicolae Dan Cristescu, Valy Niculescu.

Nimic în "Kalendar" şi prin urmare logică, nimic important în calendarul creştin-ortodox, decât cei câţiva Sfinţi cotidieni: Teodor Tiron, Mariamna, Marcian şi Pulheria.

Totuşi, este cineva de luare aminte, Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron! Este un sfânt militar, cu zale, suliţă, cruce şi tot armamentul din dotarea sfinţilor creştini. Dacă aveţi timp şi drum, vă invit să vizitaţi Sf. Mânăstire Ciolanu, din dealurule Buzăului, unde, în abside, sunt pictaţi cu luare aminte şi artă (poate Tătărăscu, sau un ucenic) toţi Sfinţii războinici, cu toate ale lor.

La fel ca alţi sfinţi, sigur, Sf. Gheorge fiind şeful lor,  generalul, necontestat, ei bine, Teodor Tiron este un alt "omorâtor de balauri". Să fi fost dinozauri?!

"Sfântul îndată şi-a făcut cruce şi a alergat asupra balaurului, aruncânt tare cu suliţa lui, l-a lovit în cap şi i l-a străpuns, iar balaurul, de durere, a şuierat foarte tare, şi cu coada se încolăcea şi se zvârcolea, apoi făcând încă câteva învârtituri înfricoşate, a murit acolo." (Vieţile Sfinţilor, pag. 545-547).

De aici ţăranii noştri au tras concluzia că este bine să-l respecţi pe Sf. Tiron, pentru că altfel îţi dă dureri de cap!

Dragi lupi, padawni și hobbiți, iată un comunicat al Serviciului de presă al Parlamentului European:

”Pentru a-şi creşte capacitatea de acţiune, a recăpăta încrederea cetăţenilor şi a întări economia zonei euro faţă de şocurile externe, UE trebuie să folosească deplin Tratatul de la Lisabona. Dar pentru a merge mai departe, UE are nevoie să se reformeze fundamental. Acesta a fost mesajul cheie în cele trei rezoluţii care explorează viitorul Uniunii Europene, aprobate de Parlament, ieri, joi, 16 februarie.

 

Prima rezoluţie, redactată de Mercedes Bresso (S&D, IT) şi Elmar Brok (PPE, DE) se concentrează pe cum ar putea fi folosit la maximum Tratatul de la Lisabona. Textul propune, printre altele:

Consiliul de miniştri trebuie să se transforme într-o adevărată a doua cameră legislativă, iar configuraţiile sale să devină organisme pregătitoare aşa cum sunt comisiile parlamentare;

   

Fiecare stat membru ar trebui să prezinte cel puţin trei candidaţi, de ambele sexe, pentru rolul de comisar;

   

Consiliul ar trebui să utilizeze doar votul prin majoritate calificată, acolo unde tratatele permit, pentru a evita blocarea unor proiecte legislative importante şi pentru a accelera procesul legislativ, şi

   

Un Consiliu permanent al miniştrilor apărării ar trebui creat pentru a coordona politicile de apărare ale statelor membre.

“Uniunea Europeană nu are nevoie de o revoluţie populistă. Are nevoie de pace şi trebuie să se adapteze nevoilor timpurilor noastre, aceasta însemnând să facă faţă provocărilor democrației, să ofere protecţie socială, fiscală, ecologică pentru cetăţeni, să apere dreptul la siguranţă într-un context internaţional foarte degradat, respectând obligaţiile noastre morale faţă de vecinii noştri”, a spus Bresso. "Cetățenii așteaptă soluții de la Europa și sunt dezamăgiţi pentru nu văd niciun răspuns venind din partea ei. Acest lucru este evident într-o perioadă cu multe provocări, însă sunt multe probleme pe care nu le putem rezolva decât împreună. Tratatul de la Lisabona oferă multe posibilități pentru a face UE mai eficientă, responsabilă și transparentă, care nu au fost încă exploatate”, a spus Brok. Rezoluția a fost aprobată cu 329 de voturi la 223 și 83 de abțineri. Reformă ambiţioasă a Tratatelor A doua rezoluţie, redactată de Guy Verhofstadt (ALDE, BE), are în vedere modalităţi de progres dincolo de instrumentele existente şi sugerează diferite reforme la Tratatul de la Lisabona, în domeniile guvernanţei economice, politicii externe, drepturilor fundamentale şi transparenţei. De exemplu:

Sugerează crearea unui ministru de finanţe UE şi a unui mandat pentru Comisie de a formula şi a pune în practică o politică economică comună UE, susţinută de un buget pentru zona euro;

   

Reamintește că Parlamentul European ar trebui să aibă un singur sediu;

   

Propune reducerea numărului de comisari UE, inclusiv reducerea numărului de vicepreşedinţi ai Comisiei la doi;

   

Crede că cetăţenii UE din fiecare stat membru ar trebui să poată vota direct candidaţii partidelor politice europene la funcţia de Preşedinte al Comisiei, printr-o listă de partid europeană.

”Aceste rapoarte schițează felul în care ar trebui să arate o Uniune și mai perfectă. Ele nu propun integrarea europeană doar de dragul ei. Odată ce aceste rapoarte vor fi adoptate, întrebarea este: ce urmează? Știu că putem avea o Uniune Europeană puternică, influentă, respectată, simultan cu democrații locale și naționale înfloritoare. De fapt, cred că una nu este posibilă fără cealaltă”, a spus Verhofstadt. Rezoluția a fost aprobată cu 283 de voturi la 269 și 83 de abțineri. Întărirea zonei euro În a treia rezoluţie, Reimer Böge (PPE, DE) şi Pervenche Berès (S&D, FR) propun apropierea şi mai mare a economiilor din zona euro şi întărirea lor faţă de şocuri externe. Ei subliniază o strategie de convergenţă finanţată de un buget specific pentru zona euro, finanţat de statele membre şi disponibil conform unor condiţii foarte clare. Propunerile principale sunt:

O capacitate fiscală reprezentată de Mecanismul European de Stabilitate (ESM) şi o capacitate specifică suplimentară pentru zona euro, finanţată de membrii săi ca parte din bugetul UE;

   

Un Fond Monetar European (dezvoltat gradual din ESM) cu capacităţi adecvate de împrumut şi creditare şi un mandat clar de a absorbi şocurile economice;

   

Un cod de convergenţă: cinci ani pentru a îndeplini criteriile de convergenţă în fiscalitate, piaţa muncii, investiţii, productivitate, coeziune socială

   

Guvernanţă: un rol mai mare pentru Parlamentul European şi parlamentele naţionale, combinarea funcţiilor preşedintelui Europgrup şi ale comisarului pentru afaceri economice şi monetare, plus un ministru de finanţe şi pentru trezorerie în cadrul Comisiei Europene.

“Stabilizarea zonei euro ar fi în interesul Uniunii Europene în ansamblu. Propunerile noastre vor reprezenta baza pentru orice negociere viitoare cu alte instituţii europene. Experţii Fondului Monetar Internaţional au răspuns, de asemenea, pozitiv, arătând un mare interes faţă de ideile noastre”, a spus Böge. "La 60 de ani după semnarea Tratatului de la Roma, spiritul părinților fondatori ai Uniunii Europene trebuie reaprins. Crearea unui buget pentru zona euro ar fi un mare pas înainte în acest sens, într-un moment în care nevoia de a păstra integritatea euro este mai urgentă ca oricând. Prin solidaritatea cu statele membre aflate în crize excepționale, absorbirea șocurilor macroeconomice care pot afecta zona euro și promovarea convergenței, un astfel de instrument ar putea ajuta la folosirea deplină a potențialului monedei, contribuind la creșterea ocupării forței de muncă în Uniune”, a spus Berès. Rezoluția a fost aprobată cu 304 voturi la 255 și 68 de abțineri. Toate aceste propuneri sunt parte dintr-un pachet care prezintă poziţia Parlamentului privind viitorul UE, în pregătirea celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Roma.”

No comments, mi-am făcut datoria de persoană și avertizor public, pentru asta mi se trimit materialele, ca să le fac publice, dar totuși, mă întreb dacă va mai exista UE în anul 2020!

Ați fost informați, dragi prieteni, de intervenția lui Elon Musk, la Dubai referitoare la robotizarea omenirii. Ceea ce ziarele au pierdut din vedere este că Elon Musk avea o calitate oficială, reprezenta guvernul SUA, în calitate de consilier al președintelui. Așa că parlamentarii europeni au abordat problema:

Sunt necesare reguli europene în domeniul roboticii care evoluează atât de rapid, de exemplu pentru întărirea standardelor etice sau pentru stabilirea responsabilităților pentru accidentele mașinilor fără șofer, spun deputații într-o rezoluție votată ieri, joi, 16 februarie.

Deputații cer Comisiei Europene să propună reguli privind robotica și inteligența artificială pentru a putea folosi pe deplin potențialul lor economic și pentru a garanta un nivel standard de siguranță și securitate. Ei subliniază că standardele de reglementare pentru roboți sunt planificate în mai multe state și că UE trebuie să preia conducerea în stabilirea acestor standarde, astfel încât să nu fie obligată să le urmeze pe cele stabilite în state terțe. Raportorul Mady Delvaux (S&D, LU) a spus: “Deși sunt încântată că plenul a adoptat raportul meu privind robotica, sunt și dezamăgită că grupurile din coaliția de dreapta, ALDE, PPE și ECR, au refuzat să țină seama de consecințele posibil negative pe piața muncii. Ei au respins o dezbatere constructivă și vizionară, ignorând astfel îngrijorările cetățenilor noștri.” Deputații subliniază că este nevoie urgentă de propuneri legislative care să clarifice responsabilitățile, mai ales pentru mașinile fără șofer. Ei cer o schemă obligatorie de asigurare și un fond suplimentar pentru a fi sigur că victimele accidentelor în care sunt implicate mașini fără șofer vor fi compensate integral. Deputații mai cer Comisiei să aibă în vedere crearea unui statut legal specific pentru roboți, pe termen lung, pentru a stabili cine este responsabil dacă ei produc pagube. Rapida dezvoltare a roboților poate duce la modificări pe piața muncii prin crearea, mutarea sau pierderea anumitor locuri de muncă. Deputații cer Comisiei să urmărească aceste tendințe îndeaproape. Utilizarea pe scară tot mai largă a roboților ridică și chestiuni etice, cum ar fi, de exemplu, cele referitoare la viață privată și siguranță, spun deputații. Ei propun un cod etic voluntar privind robotica pentru cercetători și designeri care să asigure faptul că ei operează conform standardelor legale și etice și că design-ul și utilizarea roboților respectă demnitatea umană. Deputații cer Comisiei să aibă în vedere crearea unei agenții europene pentru roboți și inteligență artificială, care să ofere autorităților publice expertiză tehnică, etică și de reglementare. Rezoluția a fost adoptată cu 396 voturi la 123 și 85 abțineri. Comisia nu va fi obligată să urmeze recomandările Parlamentului, dar trebuie să explice refuzul.

Conform Federației Internaționale a Roboticii, vânzările de roboți au crescut în medie cu 17% pe an între 2010 și 2014 și cu 29% la nivel global doar în 2014.” Sursa, Serviciul de presă al Parlamentului European.

Acum mă duc să revăd un film cu o roboțică drăguță, Angelina Jolie, în primul ei rol, ”Cyborg 2” un film Sci Fi din anul 1993. Un dezastru de film, eu îl consider o comedie, râd tot timpul la tâmpeniile de pe ecran.  

Însă mai înainte, o să vă spun să vă uitați pe cer! În ultimii treizeci de ani, nu s-au mai semnalat OZN-uri sau alte fenomene cerești, pentru că lumea nu se mai uită pe cer, cu nasul în tv, butonând la tabletă sau mobil. Uitați-vă pe cer! Imediat ce a apus Soarele o să vedeți în Vest, o stea foarte strălucitoare, mai strălucitoare decât de obicei, în aceste două-trei zile. Este Luceafărul, planeta Venus. Nu, nu este cel mai aproape de Pământ. Este într-o poziție în care lumina reflectată are intensitatea cea mai mare. Dacă vă uitați printr-o lunetă bună, eu am făcut-o prin excepționalul telescop Harald, o să vedți că Venus este ca un corn de Lună, este luminată parțial de Soare. În Punctul cel mai aproape de Pământ, Venus NU se mai vede, pentru că este ÎNTRE Soare și Pământ. Am obsevat, în iunie 2012, trecerea planetei Venus peste discul solar. O minunăție, odată la o sută de ani, am avut noroc, aici în Prahova submontană a fost atunci un petec de cer senin!

Cu siguranță, o să vedeți Luceafărul foarte strălucitor, dar dacă sunteți atenți puteți zări și roșia planetă Marte puțin mai sus și la stânga lui Venus. Venus este la 10 grade și Marte la 16 grade în Berbec. În zodie, nu în constelație!

Sigur că mâine este o altă zi, sunt absolut sigur de asta, dar va veni o zi când videoul pe care o sa-l vedeti poate va deveni realitate. Să ne bucurăm, sau să plângem, hotărâți domniile voastre, dar uitați-vă mai întâi la videoul cu roboțica Kara:

BERBEC   Se pare că meritele tale nu sunt răsplătite la adevărata valoare! În plus, mai ai o doză de anxietate pe care o stăpânești cu greu. Decepţiile trecute te împiedică să fii foarte optimist. Nu te teme! Profita si gaseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa. Stelele spun sa dai dovada de bun-simt şi modestie! Măcar astăzi, când îţi poate merge aşa de bine!

TAUR   Este o zi bună ca să faci ceea ce cere dexteritate. Perioada e favorabilă și ești foarte îndemânatic. Experiența dobândită te învață să nu ceri imposibilul de la viață și de la cei din jur! Prietenii te cauta să-ţi împartaşească problemele lor. Vremea capricioasă şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi. Nu te grăbi să tragi concluziile care se impun, partenerul tău practica un "joc secund" aşa incât trebuie să vezi în spatele vorbelor şi în umbra celor afişate!

GEMENI    Începe o perioadă favorabilă pentru planurile tale strategice. Azi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Azi ai nevoie de mai mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea in decizii pe care trebuie sa o arăţi anturajului. Uneori este bine sa fii mai putin comunicativ şi doar să asculţi, iar astăzi este una dintre acele zile. Poţi afla o multime de noutăţi  nebănuite, care iţi pot fi de folos.

RAC   În domeniul sentimental trebuie să găsești registrul potrivit. La serviciu, unde muncești, fă-ți treaba cum trebuie, nu te lăsa cuprins de atmosfera generală de nepăsare și iresponsabilitate. Poţi să cumperi ceva care îţi place şi să fie şi relativ ieftin. O zi de vineri aproape bună, cu unele aspecte favorabile, ceea ce poate insemna chiar încercarea de rezolvare a unei situatii financiare care te punea pe ganduri. Cu Luna, patroana ta în Scorpion, intuiţia ta creşte şi poţi rezolva mai uşor situaţiile în care sunt implicate femei, sau situaţii de natură feminină.

LEU   Niciun aspect negativ şi nicio grijă importantă, dar trebuie să pui la punct unele probleme tehnice legate de munca ta. Este una din zilele acelea când nici nu pândești, nici nu ești pândit! Sezi si cugeta, spune o veche zicala, care astazi ti se potriveste perfect. Ia mai multe informatii si abia atunci poti lua o decizie buna! Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Sigur că o să intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale, iar astăzi, vineri, îţi faci planuri utopice și eroice pentru weekend, pe care ştii prea bine, de pe acum, că nu o să le respecţi...

FECIOARĂ  Ambianța e cordială, prietenească. Poate e momentul să-ți promovezi, cu perseverență, propriile interese. Sunt zvonuri că pot exista evoluții favorabile în mediul tău profesional și social. Misterul vieţii este dincolo de noi. Cine crede că-l cuprinde este nebun şi nebun este acela ce-l crede. Stai in afara exagerarilor de tot felul! Configuratia astrologica iti indica sa nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru că lucrurile se vor lămuri. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te fac să te îndoieşti de un prieten. Nu este bine, nu este bine deloc, obține consensul, armonia!

BALANŢĂ   Simți o mișcare de recul, ca rezultat al efortului trecut. Arta supraviețuirii în societatea actuală este păstrarea unui bun echilibru între activitate și odihnă, între util și plăcut. Astăzi ai o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. Dacă ai de dat examene, sau un interviu, sau pur şi simplu vrei să convingi pe cineva, atunci astăzi este perioada în care poţi să ai succes!

SCORPION  Trebuie să nu înțepi pe nimeni, fii drăguț și plăcut! Cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi cu tact interesele și să-ți faci prieteni, aliați. Dacă nu, o să rămâi singur sub o piatră! Evita dezamagirea, fiind mai pragmatic in relaţiile cu colegii. Configuraţia generală a horoscopului arata că începând de astăzi urmează o perioadă care îţi este în mod explicit favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat bănuiala, intuiţia!

SĂGETĂTOR  Situația, cu toate că nu e deloc comică, te face să râzi. Este bine, râzi, e ultima redută în fața prostiei, vulgarității, violenței. Castigat Ridendo Mores – strămoșii noștri aveau dreptate! Sinergia faptelor te conduc, insă, către o fundătura sentimentală! Neliniştea si nerabdarea proprii naturii tale sunt pe cale sa-ti joace o festa. Trebuie sa ai rabdare si sa astepti, altfel strici totul! Aşa că lasă decizia pe mai târziu. Pe fondul unei configuratii slabe si cam confuze, vointa si determinarea care te-au caracterizat în ultimul timp încep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre. Uneori lucrurile se rezolvă de la sine!

CAPRICORN   Nu ai timp liber, nu ai viaţă personală. Munca îţi ia tot timpul! Trebuie să găseşti o ieşire, nu eşti sclav pe plantaţie, încearcă să fii mai rapid - să ai aliaţi competenţi care să te ajute! Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai fie că nu, acum iţi ramâne doar sa tragi concluziile şi să-ţi fie de invăţătură! De azi începe o perioadă potrivită pentru promovarea intereselor personale şi avansare sociala. Luna în descreştere, dar încă foarte luminoasă, este un generator de idei fanteziste şi trăznite, idei pe care nu te vei gândi mult ca să le pui în practică!

VĂRSĂTOR   Trebuie să fii pregătit, pot surveni unele situații, evenimente, neprevăzute. Pur și simplu, se întâmplă! Nu te enerva, nu te văicări, este o situație obiectivă, nu-i sfârșitul lumii. Încă! O zi din perioada când, pentru compensaţie, Vărsătorii cumpară destul de scumpe aberaţii tehnologice de ultimă oră, iar Vărsătoarele fac datorii la coafor, manichiuristă, croitoreasă, modistă, stilist, maseur, bazin, sală şi încă în multe alte locuri... Consumi, deci exişti!

PEŞTI  Perioadă indicată pentru negocieri, tratative - discuții, chiar necesare, în familie. Ai talent la comunicare, azi, poți obține consensul și chiar sprijin în unele dintre demersurile tale. Un procent dintre nativi pot să aibă astăzi o surpriză plăcută: şefii sau patronii te vor aprecia în mod deosebit, pentru o periodă de realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată.  Noi prietenii sau relaţii fac ziua interesantă. Ai unele veşti care te neliniştesc şi te ingrijorează, dar în a doua parte a zilei ori primeşti un ajutor neasteptat, ori rezolvi tu situaţia! 
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:09 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 21:43 Informație-ȘOC despre viitorul premier al României! MIHAI TUDOSE, ultimul nume vehiculat pentru postul de PRIM-MINISTRU. A fost acuzat de PLAGIAT! 07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate