Editura Evenimentul si Capital

Viitori medici, mari poeți! Regal de poezie la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila

Câștigătorii concursului de poezie sunt, toți, viitori medici.
Autor: | | 0 Comentarii | 1897 Vizualizari

Prima ediţie a Concursului de creație literară „Vasile Voiculescu”, dedicat exclusiv studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, şi-a desemnat câştigătorii în cadrul unei gale de excepţie ce a avut loc, aseară, în Sala de Consiliu a Palatului Facultăţii de Medicină din Bucureşti. Eveniment cu o puternică încărcătură emoţională, gala de decernare a premiilor a reunit, într-un adevărat regal al poeziei, aproximativ 150 de studenţi şi profesori, dar şi artişti ai Ateneului Român.

Dacă la startul acestei competiţii, demarată la începutul lunii aprilie, s-au înscris iniţial 70 de studenţi cu peste 200 de poeme, selecţia juriului, al cărui preşedinte a fost profesorul şi scriitorul Bogdan O. Popescu, prorector al UMF „Carol Davila” şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, a adus în finala Concursului 17 creaţii poetice de excepţie ale studenţilor medicinişti.

„Eu sunt extrem de bucuros. În Sala de Consiliu a Facultății de Medicină au fost în această seară cu mult peste 100 de studenti care au ascultat poeziile colegilor lor . Mă bucur că am reușit să așezăm încă un eveniment în calendarul universității noastre, confirmând peste timp ideea că medicii se îndreaptă nu doar spre știință, ci și spre artă și cultură. Felicit Societatea Studenților în Medicină din București pentru entuziasm și profesionalism. Va urma cu siguranță la anul ediția a doua” a declarat preşedintele juriului, prof.dr. Bogdan O. Popescu, prorector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

„Lev” şi „Aluna, luna şi luna”

Marii căştigători ai primei ediţii a Concursului de creație literară „Vasile Voiculescu”-UMF „Carol Davila” din Bucureşti au fost Amalia Georgiana Cernat – Ștefan, studentă în anul IV, cu poezia Lev şi Ioan-Alexandru Mirea, student în anul V, cu poemul Aluna, luna şi luna. Pe podium au mai urcat studenţii: Alexandra Cojocaru cu poezia „Odiseea unei zile de primăvară”-premiul II, Daniel Vlăduţ Perpelea cu poezia „Însemnătate”-premiul III , iar Diana Răuţă şi Simina Tofan au obţinut menţiuni pentru creaţiile „Dă-mi”, respectiv „Orez pentru inimă şi suflet”.

„Primele ediții sunt întotdeauna speciale; marchează începutul unei istorii pe care, sper eu, o vor privi cu dulce amintire cei ce ne vor păși în urmă. Am încredere că această primă încarnare a concursului de poezie V.Voiculescu va pava drumul unei tradiții a valorificării talentelor literare ale mediciniștilor, deseori trecute cu vederea în neîncetatul maraton al performanței academice. Totodată doresc să ridic sincerele mele felicitări organizatorilor și juriului. Având ceva experiență cu astfel de competiții, recunosc că e un sentiment inedit să ți se ofere recunoștință „de acasă”. Nu în ultimul rând vreau să îi felicit pe toți participanții care au avut curajul de a-și expune creațiile, în loc să le lase să adune praf prin sertare, așa cum este mai comod și nemarcat de umbra eșecului” a menționat Amalia Georgiana Cernat – Ștefan, studentă în anul IV, câștigătoarea premiului I.

La rândul său, Ioan-Alexandru Mirea, student în anul V, de asemenea, apreciat de către juriu cu premiul I , a precizat că „Introducerea unei competiții literare într-o universitate de medicină poate părea puțin deplasată, dar adevărul este că medicul, sau în cazul nostru: viitorul medic, are multe de spus. Medicul suferă pentru om, îl tratează pe om și (dintre toate vocațiile) este cel care îl înțelege poate cel mai bine. Pentru noi, ca studenți, este un catharsis, este o evadare din știința medicinei. Astfel, din nevoia de eliberare spirituală, s-a născut Concursul de Creație Literară „Vasile Voiculescu”, dedicat exclusiv studenților mediciniști”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X