Editura Evenimentul si Capital

CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI îl agită pe Victor Ponta. Fostul premier lansează ACUZAŢII cu IZ PENAL la adresa Guvernului: “Tehnocraţii îşi fac campanie electorală pe banii dumneavoastră”

Victor Ponta
Autor: | | 3 Comentarii | 331 Vizualizari

“Tehnocraţii au spus că ei doar gestionează ţara într-o situaţie specială, organizează alegeri şi pleacă mulţumiţi / între timp s-au răzgândit şi se chinuie să organizeze alegeri în care să se aleagă tot pe ei - exact că FSN în 1990”, scrie fostul premier Victor Viorel Ponta pe pagina sa de Facebook.

Redăm mai jos postarea politicianului căruia i-a fost retras recent titlul de doctor în drept, după ce CNATDCU a stabilit că acesta a plagiat în lucrarea sa doctorat.

“În această nouă gândire recuperarea perfect legitimă de către Statul Român a unei opere a lui Brâncuşi ( asupra căreia avea oricum toate drepturile) s-a transformat într-o clasică operaţiune electorală uşor mascată!

Am susţinut de la început cumpărarea de către Statul Român a operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului"/ dar nu susţin deloc demersul strict populist, electoral, ilegal ( şi chiar penal) al Guvernului "Tehnocrat" de plata "pe şest" şi nejustificat a unui plus de 6 milioane de Euro !

Deoarece cunosc fff bine cazul pot să va prezint şi motivele :

1. România a pierdut după 1989 cam toate lucrările pe care le avea create de Brâncuşi cu excepţia celor care fizic nu puteau fi luate - adică doar Complexul (Coloana, Masă şi Poartă) "Brâncuşi" de la Târgu Jiu / totul prin efectele Legii 247/2005 (numită şi "Legea Monica Macovei") privind o restituire în integralitate pe care nu a făcut-o nicio altă ţară fosta comunistă cu excepţia noastră

2. "Cuminţenia Pământului" a fost restituită către 2 Doamne aşa zis "moştenitoare" din Franţa printr-o hotărâre judecătorească profund netemeinică şi ilegală - deoarece la dosar era depusă dovadă certă a sumei plătite de Statul Român fostului proprietar că şi despăgubire, nefiind vorba de o confiscare ( din acest motiv în prima instanţa Statul a câştigat, dar la recurs s-a găsit "soluţia" dorită)!

3. După un proces lung şi fff serios de analiză pe masă Guvernului pe care îl conduceam a venit clar evaluarea - maxim 5 milioane de EURO ( din care din păcate majoritatea vor ajunge la avocaţi şi firme intermediare, iar restul în Franţa)!

4. Preţul de maxim 5 milioane este corect din două motive - gradul necorespunzător de conservare a lucrării şi, mai ales, regimul legal care INTERZICE scoaterea din ţară

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate