Victor Ponta: "Nu se poate renunța la acciza la combustibili"

Victor Ponta: "Nu se poate renunța la acciza la combustibili"

Premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul nu poate renunța la acciza de carburanți și că acest lucru i-a fost comunicat de către oficialii FMI și șefului statului.

"Nu se poate (renunţa la acciză n.r.). Asta i-au spus şi cei de la FMI preşedintelui, că nu se poate renunţa pentru că atunci nu se mai închide bugetul. (..) Şi Comisia Europeană şi Fondul Monetar au spus foarte clar că nu putem redeschide bugetul şi de altfel nici nu intenţionăm să redeschidem bugetul", a declarat premierul. "Nu-mi cereţi să semnez!", le-a spus şeful statului membrilor delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, la întâlnirea cu membrii delegației FMI. "Nu cred că aceasta este o soluţie rezonabilă".

Preşedintele Traian Băsescu a criticat ieri, în faţa Delegaţiei FMI, politica economică a guvernului Ponta şi a spus că n-o girează. "Privind la ultima misiune a FMI din ţara noastră, ne-am recăpătat vechile obiceiuri. Imediat cum avem o mică creştere, începem să cheltuim mai mult şi mai mult, iar acest lucru pregăteşte România pentru o nouă criză", a spus Traian Băsescu.

CITIȚI ȘI:

  • Studiu IPP: Parlamentul a fost ocupat anul trecut să adopte legile INIȚIATE de Guvern
  • STUDIU IPP. VEZI cum s-au plimbat parlamentarii de la un grup la altul în 2013

Ne puteți urmări și pe Google News