Victor Ponta îl acuză pe Crin Antonescu de demagogie. VEZI ce spune despre reducerea CAS și TVA

Victor Ponta îl acuză pe Crin Antonescu de demagogie. VEZI ce spune despre reducerea CAS și TVA

Premierul Victor Ponta l-a acuzat de demagogie pe Crin Antonescu, adăugând că reducerea CAS și reducerea TVA sunt obiective care se îndeplinesc gradat.

"Să fim deștepți și realiști ca să nu stricăm ce am făcut bine în 2012-2013! Să asiguram o crestere treptata si rationala, care sa ne dea siguranta pt viitor. Acesta este modelul in care cred si pe care l-am sustinut din 2012 incoace. Demagogia dinspre Basescu-PMP sau cea de la Antonescu-PNL – la fel de lipsita de acoperiri si, deci, iresponsabila si periculoasa pt anii care vin!", a scris premierul Ponta pe blogul personal. Acesta a explicat și care sunt eforturile bugetare prin care CAS și TVA pot fi reduse.

"Acciza la carburant inseamna un minus de 2,5 mld RON/an, reducerea CAS – 5,7 mld/an, reducerea TVA la 19% 10 mld/an, cofinantarea cu minimum 25% a programelor din fonduri europene 4,5 mld RON/an! Putem sa facem aceste lucruri gradat si cu eforturi comune. Asta este diferenta dintre noi si modelul din epoca Boc – putem finanta, in acelasi timp, si constructie de autostrazi, si pachete de relaxare fiscala, dar si masurile de dreptate sociala fata de bugetari si fata de pensionarii loviti de criza", a mai spus Ponta.

"Cine spune ca totul trebuie facut in 2014, doar pentru campania electorala, sa nu uite ca asa s-a facut in 2009, si in 2010 a venit catastrofa in Romania.", a încheiat premierul.

Ne puteți urmări și pe Google News