Victor Ponta: "Aş face tandem cu Călin Popescu Tăriceanu. Ar fi un preşedinte bun. Îl văd un candidat puternic"

Victor Ponta: "Aş face tandem cu Călin Popescu Tăriceanu. Ar fi un preşedinte bun. Îl văd un candidat puternic"

Victor Ponta a vorbit despre plecarea PNL de la guvernare într-o emisiune de la Antena 3, dar şi despre potenţialii candidaţi la prezidenţiale.

Cele mai interesante declaraţii ale premierului Victor Ponta:

  • Despre ruperea USL

Evident că m-am uitat la televizor. Eram în Bucureşti când PNL-ul a anunţat plecarea de la guvernare. Eu am avut ieri seară un ultim apel. Eram îngrijorat, supărat. Imediat după ce mi-am terminat intervenţia publică, domnul Antonescu m-a sunat, speram că rezolvăm zilele următoare. Eu sper să continuăm proiectul pentru care mulţi români au crezut. Eu nu pretind că ştiu adevărul. În mod sigur nu pot spune că toată vina aparţine domnului Antonescu. Am greşit şi eu, şi alţii. Competiţia din noiembrie pentru  funcţia de preşedinte a fost mai importantă decât lupta împotriva lui Băsescu. Pentru domnul Antonescu este mai simplu să nu fie la guvernare, să nu aibă probleme.

  • Despre viitorul preşedinte

Preşedintele trebuie să fie votat de români. Deci nu poate fi ales din pălărie. Spun sondajele publice că preferaţii românilor sunt 1. Arafat, care se bucură de un grad de încredere, pe care sunt supărat puţin acum că l-am rugat să fie ministrul sănătăţii şi nu vrea. Ceilalţi candidaţi sunt Isărescu, Oprescu, Tăriceanu şi Mihai Ungureanu. Şi eu apar la preferinţe. Şi Dan Diaconescu vrea să candideze. Ce mă interesează e ca viitorul preşedinte să fie total diferit de Traian Băsescu. Din acest punct de vedere nu m-aş mândri cu domnul Ungureanu, dar cu ceilalţi patru da. Îl văd pe Tăriceanu ca un candidat puternic. Formula pe care o iau eu în calcul, le-am spus-o tuturor, cred că proiectul de succes este refacerea USL cu un candidat unic la prezidenţiale şi astfel sprijinim un candidat liberal. Aş face tandem cu Tăriceanu şi cu orice candidat din USL. 

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Despre structura guvernamentală

Încerc să păstrez structura actuală pentru că nu e timp de mari schimbări şi pentru că e un mesaj pentru liberali că nu le ia nimeni locurile.

  • Despre venirea lui Florin Georgescu la Finanţe

Mi-aş dori, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. "Trebuie să fim la bine şi la rău împreună. Din punctul meu de vedere, solidaritatea e foarte importantă"

  • Despre dorinţa liberalilor de a rămâne la guvernare în prezent

Nu ştiu cine va mai respecta ordinul politic de la partid. Există un singur criteriu. Îşi fac treaba bine, rămân, dacă nu, sigur, îi voi schimba. Nu va avea loc nicio epurare, nicio schimbare masivă.

  • Despre noul partid al lui Tăriceanu

Sigur că le-aş oferi posturi guvernamentale. Dacă există un grup semnificativ de parlamentari, care au fost până aseară cu noi, evident că aş vrea să sprijine Guvernul. Sunt convins că şi pentru Guvern e un lucru bun. Nu cred că lucrurile bune le fac doar social democraţii. Cred că le au şi liberalii. Ecologiştii. Realmente aş vrea să avem un Guvern al României. Nu se pune problema ca domnul Tăriceanu să fie în Guvern. Nu mi-a cerut şi nici nu cred că vrea.

  •  Despre apropierea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu

Cred că Traian Băsescu prin diverşi formatori ai săi i-au întins o capcană domnului Antonescu. Capcana de a crede în mod greşit că în noiembrie va ieşi preşedinte. Eu sunt absolut convins că oamenii vor alege între regimul lui Băsescu şi cei care sunt anti-Băsescu. Cred că domnul Antonescu nu e târziu să iasă din această capcană.

  • Despre energia verde

Cel mai grav lucru nu este ce spune domnul Băsescu, ci ce face. Va face pana incă până în noiembrie. Domnul Băsescu printr-o singură semnătură a refuzat un lcuru important pentru români. Uitaţi-vă pe factura electrică. Undeva în josul facturii se află o sumă pentru energia verde. Noi am dat o ordonanţă prin care creşeterea acestor subvenţii este stopată. De două ori domnul Băsescu a respins această lege. De ce o face? Probabil are interese cu acest grup care livrează acest gen de energie. Dar oamenii plătesc din buzunarele lor.

  • Despre dorinţa lui Crin de a demisiona din funcţia de premier

I-am spus şi lui personal. Am spus şi public. Orice demisie a mea înseamnă că Traian Băsescu să numească alt prim ministru. După cât am luptat noi împreună să ne ducem să facem un asemenea cadou lui Traian Băsescu e deja prea mult. M-am certat şi m-am împăcat şi cu domnul Geoană. Pot să lucrez cu toată lumea, însă înafară de domnul Băsescu. USL-ul nu e mor. E rănit foarte tare. Vă pot garanta că la guvernare vor veni oameni tineri. Am de vorbit cu nişte oameni pentru a fi sigur că vor să vină alături de noi.

  • Despre UDMR-ul la guvernare şi legătura cu Traian Băsescu

Eu ştiam ce critici îmi asum, dar, pe de altă parte, nu ştiu ce înseamnă majoritate fără băsişti. Partidele PDL şi al PMP nu le vreau la guvernare. Vreau să avem un Guvern care să funcţioneze. În 2012 am semnat un acord de colaborare cu UDMR-ul pentru ca orice s-ar întâmpla să scoatem de la guvernare partidul domnului Băsescu. Am cosiderat că trebuie să ţin ceea ce am semnat.

  • Despre Iohannis

Am vrut să-l pun orice a vrut. Povestea e un pretext. Îmi spunea că nu vrea, că vrea dincolo, că vrea altfel. Ruperea USL a fost când a zis Antonescu : să văd eu care sunt cei care nu se ceartă cu Ponta, ca să-i pun pe unii care fac asta pentru a rupe USL-ul. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Ponta va deveni istorie după noiembrie 2014
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Ultima Cuvîntare a lui Victor Ponta pe post de Nicolae Ceaușescu al USL
  • Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • MISTERIOASA Indila, noua revelaţie a muzicii. Se spune că vocea ei îţi rămâne în minte CA UN DROG / VIDEO
  • Ea înţelege doar câteva cuvinte, el vorbeşte greu. Povestea FULGERĂTOARE de dragoste dintre o britanică şi un BARMAN turc