Editura Evenimentul si Capital

Vicepremierul Oprea despre ex-șeful SRI: Maior, un român adevărat, loial interesului național!

Autor: | | 4 Comentarii | 166 Vizualizari

Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru probleme de securitate națională a dat publicității o declarație de presă în care apreciază mandatul lui George Maior la șefia SRI, profesionalismul și loialitatea acestuia față de țară

”Demisia lui George Maior înseamnă finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodată un director al unui serviciu de informaţii din România. Ca Viceprim-ministru pentru securitate naţională, ca ministru al Afacerilor Interne, dar și ca fost ministru al Apărării Naționale, afirm, în cunoştinţă de cauză, că eficacitatea SRI în apărarea românilor şi a României a crescut exponenţial din 2006 şi până în prezent.", a declarat Gabriel Oprea, conform comunicatului remis redacíei EVZ.

"Rolul pe care George Maior l-a avut în procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toţi liderii politici fie de la Putere, fie din Opoziţie, dar şi de toţi partenerii noştri internaţionali. Prin urmare, nu-mi rămâne decât să sper că drumul pe care se află acum SRI va fi continuat şi că viitorul director va avea un mandat la fel de bun ca cel care tocmai s-a încheiat", a spus Oprea. 

Vicepremierul și-a exprimat convingerea că George Maior va rămâne o voce activă în societatea românească. "Nu doar competenţa profesională îl recomandă în acest sens, ci şi calităţile sale umane.Este un român adevărat, loial interesului naţional şi un om care nu se teme de responsabilitatea opţiunilor sale. Personal, consider că George Maior este printre puţinii lideri care pot performa în oricare dintre cele mai înalte funcţii de demnitate publică ale statului român".

SRI a pierdut cel mai bun director

Ministru al Internelor, Gabriel Oprea a mai arătat că Serviciul Român de Informații l-a pierdut "pe cel mai bun director pe care l-a avut până acum, dar societatea noastră a câştigat un lider care, indiferent de drumul pe care îl va alege, sunt convins că îşi va face datoria faţă de români şi faţă de România".

În finalul declarației, îm calitate de viceprim-ministru şi "ca simplu cetăţean", i-a mulțumit lui George Maior şi l-a felicitat pentru cei "opt ani de excepţie pe care i-a avut SRI".

"Eu știu că demisia nu este un final de drum, ci începutul unuia nou. Aşadar, îi urez din toată inima să aibă succes şi să ne inspire pe mai departe pe toţi cei care vrem o ţară modernă, sigură şi prosperă”, a încheiat Gabriel Oprea.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate