Vestea care va zgudui întreaga lume. De ce a murit Elvis Presley? Adevărul s-a aflat la 36 de ani de la dispariţia lui

Vestea care va zgudui întreaga lume. De ce a murit Elvis Presley? Adevărul s-a aflat la 36 de ani de la dispariţia lui

Potrivit noilor probe rezultate din ADN-ul lui Elvis, regele muzicii Rock 'n' Roll-ului ar fi murit, oricum, de tânăr.

În ultimii ani de viaţă, Elvis dădea semne că are probleme cardiace, însă a ignorat acest aspect. Starul avea bătăi neregulate ale inimii, stări de leşin şi hipertensiune arterială. Potrivit ultimelor analize realizate din părul său, Elvis suferea de o boală genetică de inimă, anume cardiomiopatie hipertrofică. Rezultatele analizelor au fost obținute după cumpărarea părului lui Elvis cu 2000 dolari . Cardiomiopatia hipertrofică este un defect genetic în care miocardul (muschiul inimii) se îngroaşă anormal. Miocardul ingrosat poate afecta sistemul electric al inimii, punand viata pacientului in pericol prin batai anormale ale inimii (aritmii) si rareori, moartea subita.

In unele cazuri, muschiul cardiac largit nu mai este capabil sa se relaxeze intre batai, asa cum face in mod normal, si astfel nu mai primeste sange oxigenat, necesar pentru desfasurarea normala a activitatilor cardiace.

In cazuri rare, miocardul ingrosat reduce capacitatea inimii de a pompa sange in mod eficient catre organism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noile descoperiri sugerează faptul că, indiferent de stilul său de viaţă, care nu a fost unul sănătos, deoarece Elvis se droga şi consuma alcool mult, destinul  cantaretului era oricum să moară de tânăr.

Prezentatorul Mark Evans a spus : " O parte din rezultatele sunt remarcabile - nu în ultimul rând cele cu ADN-ul lui Elvis . "Medicul lui Elvis a fost acuzat de-a lungul anilor de moartea prematură a artistului. Se crede că alimentarea sa c medicamente l-au ucis"

Pe parcursul celor trei luni de testare ale ADN-ului au fost depistate probleme cu cromozomul 11, care este cromozomul cel mai bogat în gene, dar şi în boli, din întregul genom uman, care i-a provocat cardiomiopatie hypertophic - o boală a muşchiului cardiac, care apare de obicei la bărbaţi între 20 și 40 .

Cromozomul 19 a arătat varianta pentru obezitate, iar cromozomul 1 îi dădea migrene .

Descoperirea a fost făcută de către Dr. Stephen Kingsmore într-un centru de medicină din Kansas. 1977: Un exces de greutate. Elvis nu mai semăna cu superstarul fatal   "A fost sfătuit să-şi modifice dieta. El ar fi putut avea o altă viață. "

Ultima performanta a lui Elvis a avut loc în Indianapolis la Market Square Arena, pe data de 26 iunie 1977. Conform spuselor celor din anturajul sau, care l-au acompaniat in turneu, a fost cel mai bun spectacol pe care l-a oferit in ultima vreme, ce continea acorduri muzicale. Un alt turneu a fost programat sa inceapa pe data de 17 August 1977, dar cu o zi inainte, in Graceland, logodnica sa Ginger Alden l-a gasit pe jos in baie. Conform investigatiei medicale, Elvis “s-a impiedicat sau tarat cativa metri inainte de a muri”, se pare ca folosea toaleta in momentul respectiv. Moartea sa oficiala a fost pronuntata la ora 15:30 la spitalul Baptist Memorial.

Cât timp a fost în viaţă, Elvis suferea hipertensiune arterială, afecţiune a ficatului, și de colon. <iframe src="//www.youtube.com/embed/gj0Rz-uP4Mk" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>