Veste de ULTIMĂ ORĂ despre CANCER. Ce au DESCOPERIT cercetătorii

Veste de ULTIMĂ ORĂ despre CANCER. Ce au DESCOPERIT cercetătorii

Cercetătorii sunt mai aproape în a identifica legătura dintre mutaţiile genetice şi anumite tipuri de cancer, arătând că repararea ADN-ului este blocată în părţi importante ale acestuia.

Mulţi oameni ştiu deja că mutaţiile de ADN provoacă cancer. Totuşi, majoritatea mutaţiilor din genomul nostru par să nu aibă vreo legătură directă cu cancerul, în timp ce altele pot fi reparate de celulele noastre. Aşadar, cum putem afla care mutaţie poate duce la cancer şi care nu?

O echipă de cercetători de la Universitatea New South Wales (Facultatea de Medicină) din Australia a studiat peste 20 de milioane de mutaţii de ADN. Astfel, ei au descoperit în cazul mai multor tipuri de cancer, în mod particular cel de piele, repararea ADN-ul este blocată în anumite regiuni ale genomului, cunoscute drept „promotorii genelor”, arată sciencealert.com.

Aceste regiuni sunt importante deoarece ele controlează genele care sunt „omorâte” sau nu. Ceea ce înseamnă că influenţează cantitatea de proteine create, tipul şi funcţia celulei. Astfel, mutaţiile care apar în această zonă sunt dăunătoare. Iar cercetătorii au descoperit că sunt incredibil de comune în anumite tipuri de cancer.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Studiul nostru evidenţiază nevoia pentru cercetare asupra rolului promotorilor genelor în dezvoltarea cancerlui. Acesta este un ajutor pentru a determina de ce anumite tipuri de cancer se dezvoltă, dându-le voie să ofere diagnostic mult mai devreme”, spune cel care a condus studiul, Jason Wong.

Sursa citată anunţă că acesta ar putea fi începutul pentru o luptă mai intensă împotriva temutei boli.