Editura Evenimentul si Capital

O vedetă PROTV, implicată într-un SCANDAL IMENS! Ce se afirmă în DREPTUL LA REPLICĂ?

Autor: | | 0 Comentarii | 32843 Vizualizari

Celebru pentru rolurile din „Aferim!” şi „Las Fierbinţi”, actorul Cuzin Toma a creat un scandal imens după ce a vrut să afle de unde provin sumele încasate de la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi care este formula de calcul după care reies aceste sume datorate artiştilor.

UPDATE: În urma celor menţionate în articol, publică dreptul la replică al celui vizat.

Drept la replică la afirmațiile publice ale actorului Toma Cuzin cu referire la cota reținută de CREDIDAM și “formula de calcul” solicitată de acesta

 

Ca urmare a apariției pe site-ul Evz.ro a materialului “O vedetă PROTV, implicată într-un SCANDAL IMENS! A transmis ce a făcut, LIVE, pe Facebook – VIDEO”, în baza dreptului la replică vă solicităm să publicați următorul text:

1.Domnul Toma Cuzin nu mai este membru CREDIDAM din data de 22.09.2015. Decizia aparține Consiliului Director și a fost menținută de instanțele de judecată, respectiv Tribunalul București în dosarul nr. 37216/299/2016.

Excluderea domnului Toma Cuzin din cadrul asociației a fost determinată de comportamentul agresiv fizic si verbal, injuriilor, amenințărilor și acuzațiilor false aduse la adresa asociației, angajaților asociației și a membrilor Consiliului Director.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

2. În conformitate cu prevederile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe*, în calitate de nemembru, domnul Toma Cuzin poate beneficia de remunerațiile cuvenite în baza unei cereri de încasare pentru sursele de gestiune colectivă obligatorie*. Pe cale de consecință, CREDIDAM nu poate să gestioneze drepturile din sursele de gestiune facultativă pentru domnul Toma Cuzin, cum sunt de exemplu, cele provenite din radiodifuzarea prestațiilor artistice de către posturile tv și comunicarea publică a filmelor (mai exact repertoriul domnului Toma Cuzin). Acest lucru este bine cunoscut și de către domnul Toma Cuzin, drept dovadă fiind declarația dumnealui înregistrată la CREDIDAM cu nr. 26056 /14 noiembrie 2016, prin care își recunoaște drepturile în calitate de nemembru.

3. Modalitatea de colectare și de repartizare a remunerațiilor, este publică și se regăsește la punctul 18 din statutul CREDIDAM**, statut avizat de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) și cenzurat de către instanța de judecată.

De exemplu, în cazul fonogramelor și videogramelor (Art.18, punctul II, aliniatul 3) sumele se repartizează astfel:

„(3) Remuneraţia echitabilă pentru comunicare publică şi radiodifuzare fonogramelor /videogramelor

Radiodifuzarea fonogramelor/videogramelor

Sumele se repartizează conform utilizării reale rezultată din informaţiile primite de la utilizatori (play-liste). Valoarea fiecărei fonograme/videograme este dată de durata de radiodifuzare şi de suma încasată pentru perioada de radiodifuzare (suma încasată se împarte la numărul total de secunde de

radiodifuzare obținându-se valoarea pe secundă, care se înmulțește cu numărul de secunde pentru fiecare piesă/prestație în parte, rezultând astfel valoarea pe piesă/prestație). Suma calculată pentru o fonogramă/videogramă se repartizează tuturor artiştilor interpreţi participanţi la înregistrarea respectivă, în conformitate cu declaraţia de repertoriu, sau cu foaia de prezenţă.

3.1.2 Criteriile după care se stabileşte punctajul fiecărui participant la o fonogramă/videogramă sunt, în lipsa unei convenţii înregistrate la CREDIDAM în momentul declarării repertoriului :

a)   Rolul sau funcţia din cadrul înregistrării (fixării)

b)   Numărul de persoane participante la fixare”.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate