Vasile Blaga: Cinstit ar fi ca Emil Boc să demisioneze din PDL

Vasile Blaga: Cinstit ar fi ca Emil Boc să demisioneze din PDL

Este necinstit din partea primarului Clujului, Emil Boc, că s-a înscris în Fundația Mișcarea Populară și ar trebui să-și dea demisia din PDL, a declarat vasile Blaga într-un interviu acordat Revistei 22.

“Eu nu cred că vom ajunge în situaţia de a-i exclude din partid, pentru că nu cred că vor juca strâmb. E o chestiune de onoare. Cinstit ar fi din partea lor să-şi dea demisia. Eu ştiu că asta îi costă funcţia de primari, dar au ajuns primari cu ajutorul partidului. Este foarte ciudat să te înscrii într-o fundaţie care se declară împotriva PDL şi să fii membru PDL. Lumea judecă cât de serioşi suntem fiecare, cât de demni suntem fiecare, cât de ataşaţi suntem valorilor PDL. Eu în permanenţă le spun colegilor un lucru, că îmi sunt prieteni, dar mai prieten îmi este PDL, pentru că el l-a făcut şi pe Blaga ministru de vreo 3-4 ori, şi pe Boc l-a făcut prim-ministru, nu altcineva. O să analizăm în partid toată această situaţie", a declarat Vasile Blaga pentru Revista 22. În ceea ce  privește riscul canibalizarii voturilor la alegerile europarlamentare, Blaga afirma că acest lucru se va produce în situația în care PMP va continua să ia oameni de la PDL și să nu-și respecte propriul manifest de la înființare.

"Dacă aveau de spus lucruri importante partidului, să le fi spus în interior. Să ni se spună o singură măsură propusă de ei şi neluată în seamă de către noi. Dacă ne-am lupta cu USL, şi nu între noi, am putea obţine separat mai multe mandate de europarlamentar decât am lua împreună. În plus, dacă ei şi-ar respecta propriul manifest, nu s-ar orienta spre structurile PDL, spre oameni din partid, ci dimpotrivă, spre oameni noi, care n-au mai făcut politică, astfel încât să aducă la vot oameni care fie sunt nemulţumiţi de noi, fie care cred că ei reprezintă opţiunea mai bună, atunci nu s-ar canibaliza voturile", a mai spus Blaga.

Unificarea dreptei este obligatorie dupa europarlamentare, iar PDL și-a manifestat deschiderea pentru susținerea acelui candidat mai bine plasat in sondaje, spune liderul PDL, care atrage insa atentia ca tensiunile si atacurile vor putea submina proiectul de unificare.

Ne puteți urmări și pe Google News

" Temperatura relaţiilor dintre PDL şi PMP depinde de ei, nu noi atacăm şi le luăm oamenii. Noi am rămas acasă, cu bune, cu rele", a mai spus Blaga.

CITIȚI ȘI:
  • PDL caută strategii pentru a-şi păstra primarii
  • VEZI ce spune Vasile Blaga despre contractele pe care le are ginerele său cu Puterea