Editura Evenimentul si Capital

Vanghelie a dat o ŞTIRE-BOMBĂ: 3 JURNALIŞTI AU FOST AUDIAŢI LA DNA şi în continuare vor fi CHEMAŢI ca MARTORI LA TRIBUNAL. Fostul primar LE-A SPUS NUMELE în direct la TV

Marian Vanghelie
Autor: | | 4 Comentarii | 12603 Vizualizari

Vanghelie a dat o ştire-bombă: trei jurnalişti au fost audiaţi la DNA şi în continuare vor fi chemaţi ca martori la tribunal.

Invitat la miercuri seara la emisiunea ”Dosar de politician”, de la B1 TV, Marian Vanghelie a oferit mai multe informaţii importante despre dosarele sale.

„Suntem din ce în ce mai puţini politicieni, dar ne revenim… Intrăm în cantonament (n.r. - puşcărie), unii mai ies, alţii mai intră. Am schimbat pe unii cu alţii ca să vedem ce vedem. Corupţia n-a dispărut… Va veni o vreme când unii vor răspunde…

Am o consecvenţă de acum 15 ani în declaraţii. Am spus aşa: Gabriel Oprea şi Victor Ponta, şi Sebastian Ghiţă era în echipă... Oprea era cel mai frumos la un moment dat. Oprea mi-a făcut dosarul tovărăşeşte. A fost o competiţie. Ponta a zis că se duce el să-l păcălească pe Băsescu cu nişte propuneri: Kovesi, Niţu şi Alina Bica. A zis el (n.r. - Ponta): „există o discuţie şi o negociere cu doamna Kovesi… Îl am pe domnu Niţu ca fost coleg de facultate…” Din peisajul acesta mai exista Gabriel Oprea, cu Ministerul de Interne. El fiind destoinic şi numind în minister tot ce a dorit şi pe la Parchete… Încă n-am înnebunit, cantonamentul m-a echilibrat. Indiferent ce se întâmplă, dacă nu spui cum au fost lucrurile, nimeni nu o să le înţeleagă… Am avut câteva tipuri de controale, trei desanturi către Primăria Sectorului 5… Primul a fost la ajutoarele sociale… N-au găsit nimic. A mai fost unul pe Revelioane… N-a ţinut… A venit al treilea: au luat 10 constructori şi au început să bage băţul prin gard… Unii au vorbit, alţii nu, unii au stat mai puţin, alţii mai mult închişi, depinde fiecare ce a avut...

Unul dintre ei, care a avut o evaziune de 50.000.000 de euro, din ce înţeleg şi eu, a scris…

S-au luat denunţurile la Parchet, pe urmă le-a luat DNA, după care a început să se ia lumea de pe stradă noaptea. Li s-a spus că se doreşte intimitate cu ei sau o să ajungă la puşcărie sau o să... O să vedeţi că o să apară martori care o să spună lucrurile astea…

Obiectul principal sunt contractele oficiale cu Revelioanele, care au fost verificate ani de zile de Curtea de Conturi… Au fost şi percheziţii, dar sunt un om sănătos. (…) Nu spun că sunt cel mai curat, ci mă raportez la procedură… Aceeaşi acuzaţie de abuz au spart-o, aceeaşi acuzaţie de luare de mită au spart-o… De ce au creat asta? Că îţi mă dă câte un spor, că poate eu mă sperii, că poate mai fac un denunţ... Mi-au cerut să fac denunţuri despre „prieteni”. Mi-au spus să le spun despre „nişte prieteni”. Verificaţi şi dosarul din 2003 făcut de Oprea. Cu el acum e altă problemă şi nu este problema mea.

Ei s-au luat de faptele care s-au întâmplat acum 7, 8,10 ani… Cu banii lichizi nu au nicio probă. S-a plecat de la denunţul în care se spune de contracte, de comisionul meu…

(…) Sunt şi procurori la DNA care nu au făcut abuzuri. În 2003 a început domnul Oprea şi m-a antrenat. Era un procuror Amăriei, acum tot Amăriei e, dar nu are legătură…

(…) De ce trebuia? Denunţătorul care mi-a strâns nişte semnături: „Domne, m-a pus să strâng pentru Elena Băsescu.” Am strâns pentru altul, un europarlamentar de la PNL. De ce a spus de EBA? Să creeze o legătură cu Traian Băsescu?

(…) Până la urmă mi s-au echivalat semnăturile la 15.000 de euro. Acela e comisionul meu… Vreau să vă arăt partea mizerabilă a lucrurilor şi s-a făcut o practică.

(…) Nu vreau să fac o analiză a întregii justiţii din România, pentru că nu sunt eu în măsură. Domne, Oprea are multe probleme… Nici ăsta nu stă în picioare şi vorbesc despre un adversar al meu.

(…) Mi se spune în instanţă că am încercat să influenţez martorul (n.r. - Carla Dinu). Eu nu ştiam că am dosar penal, nu mă înştiinţase nimeni. Am simţit că martora are tehnică de ascultare… Eu am chemat un avocat. I-am spus să-mi arate contractele pe care le făcuse, i-am trimis acasă la ea. Pe drum, mi-a transmis şi ea că are tehnică, prin avocat. A venit la mine avocatul. Eu m-am prins de la început că sunt ascultat. Eu i-am spus doar să nu declare nimic fără avocat. Eu vorbeam despre problema ei şi eu sunt acuzat că am încercat să o influenţez. În România suntem 70% laşi. Sunt mai curajoase femeile decât bărbaţii. Persoana respectivă o ştiam de 20 de ani. Am văzut-o după ochi că ceva nu era în regulă… Mi s-a părut penibil să fug de la discuţia cu ea şi am zis că ce fac, doar vorbesc şi îi explic nişte lucruri elementare.

(…) „Ion Cristoiu: Am înţeles că în perioada de tărăboi, cu declanşarea anchetei domnului Marian Vanghelie, au apărut în presă informaţii pe surse care implicau şi ziarişti români în acest dosar. Care e tâlcul acestor informaţii?”

Vanghelie: Da, domnule profesor. Este vorba despre Rareş Bogdan, în care eu fac o declaraţie cu o doamnă în seara respectivă, în care i-am spus că merg la Rareş, şi pentru care mi-am cerut scuze, ca să-l trimit pe el să vorbească, să o sprijinim... Este vorba şi despre Dan Diaconescu, despre care n-am ascuns că suntem prieteni, dar nu este nimic. Şi Rareş, şi Dan sunt martori… Sunt amândoi martori. Şi mai este vorba şi despre domnul Oancea, martor în dosar… dar nu este nicio declaraţie, nici din punctul lui de vedere, nici din al meu… El a intrat pur şi simplu pentru că denunţătorul, la un moment dat, a spus şi de domnul Oancea, de mai mulţi ziarişti la care el a colaborat cu mai multe televiziuni, nu ştiu care… Mi s-au pus în cârcă lucrurile astea… Am spus că sunt nişte aberaţii. Ei au rămas martori în dosar şi vor fi chemaţi ca martori, dar nu ca parte componentă a dosarului.

Cei trei au fost chemaţi la DNA şi vor fi chemaţi la tribunal ca martori, atât. Au fost întrebaţi dacă au avut vreo legătură cu mine, dacă ei cunosc personajul respectiv… Bineînţeles, fiecare a declarat realitatea care s-a întâmplat şi relaţionarea care a fost.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate