Editura Evenimentul si Capital

VALUL MASIV de migranți MUSULMANI SFÂȘIE Germania în două | Galerie Foto și Video

Criza refugiați Germania
Autor: | | 17 Comentarii | 7834 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Ce se întâmplă în Germania după ce a sosit aproape tot valul de refugiați așteptat în acest an. Mai sunt germanii la fel de primitori ca la începutul crizei? Poveștile de viață a celor care se simt alungați chiar în țara lor.

În orașul Bad Kreuznach din Germania, Aline conduce o agenție imobiliară, închiriind apartamente și case. Acum câteva săptămâni ea a primit un telefon de la un bărbat, care, într-o germană stălcită, a spus că o familie de sirieni abia sosită își caută o casă.

Aline a fost de acord să arate familiei apartamentul cu 4 camere care era disponibi, dar, când a ajuns la adresă, grupul format din trei bărbați, o femeie cu văl și un cârd de copii au spus că nu sunt intersați să vadă locuința. 

Motivul? Se pare că ei aveau o problemă pentru că ea era femeie. Aline, o femeie de afaceri încrezătoare, a avut contact vizual cu unul dintre bărbați. Atunci, sirenii au cerut un bărbat ca agent imobiliar. 

"A fost chiar șocant", a spus Aline. "Am fost foarte supărată. Vrei să ajuți și, apoi, ești alungat chiar în țara ta". După ce a scris experiența pe Facebook, a primit două amenințări cu moartea. Mesajele nu au fost postate de migranți ci de germani care o acuză de rasism pentru că a criticat migranții.

Povestea lui Aline din orașul de provincie, acolo unde sute de migranți stau în hotel și în tabere înainte să li se găsească cazare cu chirie, este una dintre multele opinii divizate despre migrația în masă din Germania. 

În august, când Angela Merkel le-a spus bun venit sirienilor, le-a promis azil și beneficii, starea Germaniei a fost energică. "A da o mână de ajutor este un lucru pozitiv", au spus majoritatea germanilor. 

În oraşul Giessen, care are o populaţie de 78.000 de locuitori, se află cea mai mare tabără destinată refugiaţilor din Orientul Mijlociu.

În tabăra din oraşul Bayernkaserne, bărbaţi, femei şi copii dorm la un loc în corturi, iar unul dintre angajaţi a declarat, pentru un post local de televiziune, că această tabără "este cel mai mare bordel din oraş". Daily Mail menţionează că unii dintre agenţii de securitate, angajaţi de statul german pentru a asigura ordinea în aceste tabere, au fost găsiţi de poliţie că traficau droguri, arme şi cuţite pentru migranţi şi că nu relatau cazurile de prostituţie.

Se pare că și lucrătorii sociali au început să fie oripilați de comportamentul refugiaților. 

Germania începe să regrete generozitatea cu care și-a deschis porțile pentru a permite valului de imigranți să intre pe teritoriul său. Serviciile de informații interne germane s-au declarat marți „preocupate” de recrutările rețelelor islamiste în rândurile celor care solicită azil.

Oficiul Federal de Protecție a Constituției, Bundesamt für Verfassungsschutz (echivalentul SRI) a afirmat într-un comunicat:

„Faptul că islamiștii, sub acoperirea ajutorului umanitar, încearcă să deturneze în intereul lor situația refugiaților, făcând prozelitism și încercând să opereze recrutări, ne preocupă în cel mai înalt grad.”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este supusă unor noi presiuni intense din interiorul propriului partid - Uniunea Creştin Democrată (CDU) - pentru schimbarea liniei politice privind acceptarea imigranţilor extracomunitari, situaţia fiind din ce în ce mai tensionată.

"Ştim cu toţii că nu mai putem rezista alte săptămâni în care zilnic să ajungă în Germania câte 10.000 de refugiaţi şi imigranţi", a declarat Jens Spahn, un membru al conducerii CDU, citat de publicaţia Passauer Neuen Presse.

Aproximativ un milion de extracomunitari ar urma să ajungă în Germania anul acesta, pe fondul abordării flexibile a Guvernului Angela Merkel.

Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate