Editura Evenimentul si Capital

VALUL de MIGRANŢI care AMENINŢĂ EUROPA. Situaţie EXPLOZIVĂ la graniţa Macedoniei după ce autorităţile au hotărât să construiască un GARD METALIC | GALERIE FOTO

Situaţie explozivă la graniţa Macedoniei (Foto: express.co.uk)
Autor: | | 5 Comentarii | 2555 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Tensiunile au atins cote maxime la graniţa Macedoniei, după ce migranţii s-au înfuriat la vederea soldaţilor veniţi să construiască un gard de de sârmă ghimbată, similar celui din Ungaria, pentru oprirea migranţilor care nu provin din ţări aflate în război.

Aproximativ 800 de migranţi au rămas blocaţi la frontiera dintre Macedonia şi Grecia în ultimele două săptămâni, după ce Macedonia a impus limite. Astfel, imigranţii care care nu sunt din Siria, Irak sau Afganistan sunt opriţi la punctul de trecere.

După ce soldaţii din Macedonia au început construirea gardului de metal sâmbătă dimineaţa, furia a erupt, alimentată de un accident de sâmbătă dimineaţa în urma căruia un marocan a fost grav rănit, relatează Daily Mail.

Un grup de aproximativ 250 de migranţi au aruncat cu pietre în poliţie, care a fost nevoită să tragă cu gloanţe de cauciuc şi să folosească gaze lacrimogene pentru a-i opri pe migranţi. Chiar şi aşa, soldaţii s-au întors duminică pentru a relua construcţia la gardul de sârmă ghimpată, în timp ce migranţii priveau neajutoraţi.

Violeţele au izbucnit sâmbătă, după ce un marocan de 24 de ani, a fost electrocutat în timp ce se afla deasupra unui tren. El a fost grav rănit, având arsuri pe o mare parte din corp, a declarat un poliţist grec. El a fost transportat la un spital din Tessaloniki. Drept urmare, un grup de migranţi a atacat poliţiştii de frontieră. În sprijinul poliţiştilor de frontieră macedoneni au venit şi cei din Grecia. Conflictul s-a stins însă numai după ce au intervenit şi alţi migranţi, care au fluturat haine albe în semn de pace.

Autorităţile au declarat că 18 ofiţeri au fost răniţi, dintre care doi au avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că au fost transferaţi la spitalele din zonă. Potrivit Crucea Roşie, şi 20 de migranţi au nevoie de tratament pentru rănile la cap şi cele respiratorii. 

Migranţii de la acest punct de trecere nu sunt singurii în această situaţie. Serbia, Croaţia, şi Slovenia au închis graniţele pentru cei din afara ţărilor de război. Ca urmare, în ulimele zile au fost numeroase proteste ale iranienilor, pakistanezilor sau marcoanilor la graniţe.

Şapte bărbaţi şi-au cusut gurile şi mai mult de 1.000 de iranieni, marocani sau pakistanezi au blocat un tren pe ruta Grecia-Macedonia, în semn de protest faţă de decizia recentă a ţărilor balcanice de a împiedica persoanele de anumite naţionalităţi să înainteze spre ţările nordice.


Citeşte şi: PROTESTE disperate al MIGRANŢILOR la graniţa MACEDONIEI. Şi-au cusut gurile cu sfoară în semn de revoltă | GALERIE FOTO

EVZ pe urmele migrației ARABE. Drumul pribegiei spre Occident trece prin MacedoniaAcum circa o săptămână, presa a relatat că Ungaria a oferit Macedoniei materialele de construcţii şi utilajele necesare pentru a construi un gard la frontieră. Ajutorul oferit de Ungaria Macedoniei include 25 de kilometri de gard de sârmă ghimpată, utilaje, computere şi camere digitale.

Exemplul ungar a fost urmat apoi de Slovenia, care a început de curând să instaleze un gard de sârmă ghimpată la graniţa sa cu Croaţia.

La rândul său, Austria a anunţat recent că va construi gard metalic pe un segment al frontierei cu Slovenia, în scopul consolidării controalelor la trecerea extracomunitarilor, măsura fiind o premieră în Spaţiul Schengen.

Sute de migranți marocani, algerieni și pakistanezi, blocați la frontiera dintre Grecia și Macedonia, au încercat joi să pătrundă cu forța pe teritoriul macedonean, fapt ce a condus la confruntări cu poliția. Potrivit organizațiilor neguvernamentale, circa 70% dintre migranții care ajung la frontiera greco-macedoneană sunt sirieni sau irakieni.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate