Valeriu Sepi, membru în formația Phoenix redescoperă DESENÂND ÎN PASTEL, Timișoara părăsită în 1985

Valeriu Sepi, membru în formația Phoenix redescoperă DESENÂND ÎN PASTEL, Timișoara părăsită în 1985

”Timişoara este un oraş care merită dezvăluit, ţesătura complicată de poveşti a caselor şi nu numai”, spune Valeriu Sepi, pictor și component al formației Phoenix. La 70 de ani a revenit la Timișoara, oraș pe care l-a părăsit în anul 1985, iar acum, prin intermediul Fundației Rubin, redescoperă orașul tinereții. Alături de alți 10 artiști, din București, Timișoara. Novi Sad și Belgrad participă la a opta ediție a Taberei de Pastel Urban.

Organizată de Fundația Rubin, tabăra este un mansifest pentru a lăuda orașul de pe Bega. ”Din 2008, în fiecare an, Tabăra Pastel Urban reuneşte artişti profesionişti care surprind în pastel arhitectura şi spiritul oraşului de pe Bega. Am inițiat acest proiect din dragoste pentru orașul nostru, gândind că Timișoara merită iubită și arătată în splendoarea ei. Avem un oraș cu un spirit minunat”, spune Roxana Cirț, directorul Fundației Rubin.

11 artiști, trei din Serbia, Biljana Bakaluca Matic și Danijel Babic (Novi Sad), Sabrina Maksimovic (Belgrad), doi din București, Eugen Raportoru și Vlad Andrei Gherghiceanu, descoperă în aceste zile detaliile orașului de pe Bega, alături de plasticieni consacrați din Timișoara – Corina Nani, Georgiana Iancu, Edith Torony, Tiberiu Giucă, Horia Bojin, Valeriu Sepi.

Tabăra Pastel Urban este un eveniment organizat de Fundaţia Rubin cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Timp de cinci zile, între 18 și 22 noiembrie, artiştii din Timişoara, Bucureşti şi Serbia surprind în pastel imagini reprezentând oraşul de pe Bega. ( Sursa foto: Cosmin Damian)

Ne puteți urmări și pe Google News