Vadim îi arată svastica „teroristului“ Bush

Vadim îi arată svastica „teroristului“ Bush

Vicepreşedintele Senatului României a publicat, în revista pe care o conduce, însemne fasciste care sunt interzise prin lege.

În mijlocul desfăşurării lucrărilor Summitului NATO, vicepreşedintele Senatului Corneliu Vadim Tudor (PRM) a publicat pe prima pagină a săptămânalului pe care-l conduce ca redactor-şef, „România Mare“, un text anti-Bush însoţit de două simboluri, unul fascist, celălalt comunist: svastica, respectiv secera şi ciocanul. „Trăiască şi înflorească Summit-ul NATO, farul călăuzitor al Omenirii, condus către noi culmi de civilizaţie şi progres de teroristul nr. 1 al Planetei, George W. Bush!“, este textul ediţiei tipărite a publicaţiei, în timp ce pe ediţia on-line este modificat către final - „Trăiască (...) de handicapatul nr. 1 al Planetei, George W. Bush!“.

Legislaţia românească interzice „utilizarea în public a simbolurilor fasciste“ prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 31 din 13 martie 2002 şi stabileşte pedepsirea acestei infracţiuni cu „închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi“. În cazul persoanelor juridice, fapta se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei noi la 15.000 lei noi. „Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul împuternicit în acest scop de către ministrul culturii şi cultelor, precum şi de către personalul special abilitat din cadrul Ministerului de Interne“, se arată în Ordonanţa nr. 31. Iorgulescu: „Vom vedea urmările juridice“

Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu (PNL), ne-a declarat că nu s-a mai confruntat până acum cu o situaţie de acest fel, de aceea se va consulta cu secretarul general al instituţiei, Virgil Niţulescu, şi va avea o discuţie cu reprezentanţii Ministerului de Interne, responsabil şi el cu sancţionarea utilizării în public şi a răspândirii simbolurilor fasciste. „Sloganul publicat în «România Mare» este nepotrivit, mai ales în contextul Summitului NATO, unde România trebuie să-şi consolideze poziţia. Vom vedea ce urmări juridice va avea publicarea acelui text în «România Mare»“, a spus Iorgulescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a evitat să comenteze folosirea de către Corneliu Vadim Tudor, vicepreşedinte al Senatului, a simbolului fascist pe prima pagină a săptămânalului PRM. Referitor la textul anti- Bush, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat că „domnul Văcăroiu nu a comentat nici măcar când s-au făcut referiri negative la adresa sa în pamfletele din «România Mare» şi cu atât mai puţin va comenta cele scrise despre alţi oameni politici“. „Va scăpa nepedepsit“

Preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, spune că C.V. Tudor va scăpa probabil nepedepsit: „Banditul de Vadim ştie să-şi dozeze şarjele. El se apără spunând că textul e o parodie - îl critică pe Bush în contextul a două simboluri condamnate. Nu ridică în slăvi nici nazismul, nici comunismul, ci le foloseşte ca simboluri negative. Simpla folosire a simbolului nazist, svastica, nu poate fi condamnată, acest fapt nu e suficient pentru stabilirea unei pedepse“, a explicat Toma, care completează: „Imaginea respectivă trebuie analizată în context“.

ACCIDENT PE ŞOSEAUA COLENTINA

Vadim Tudor, tamponat de autobuz

Corneliu Vadim Tudor - lider PRM şi vicepreşedinte al Senatului - a fost implicat, în noaptea de miercuri spre joi, într-un accident rutier uşor, în sectorul 2 al Capitalei. Potrivit poliţiei, accidentul a avut loc în jurul orei 23.00, în intersecţia Străzii Teiul Doamnei cu Şoseaua Colentina, iar vinovat de producerea acestuia este Florin Şerban, în vârstă de 31 de ani, şofer al unui autobuz RATB.

Concret, Şerban a intrat în intersecţie pe culoarea galbenă a semaforului, autobuzul condus de el lovind frontal autoturismul de teren în care se afla liderul PRM. Accidentul s-a soldat doar cu avarii, jeepul fiind distrus pe partea dreaptă. Atât angajatul RATB, cât şi şoferul maşinii de teren au fost testaţi cu alcoolscopul care a arătat că nu consumaseră alcool. Şoferul autobuzului s-a ales cu trei puncte de penalizare şi o amendă de patru puncte (adică 200 de lei).

Citiţi şi: EDITORIALUL EVZ: Vadim, anarhistul cu girofar