Editura Evenimentul si Capital

În privinţa vaccinurilor, domnii Tudose şi Orban gândesc enorm şi grăiesc monstruos

Paul Ghiţiu
Autor: | | 11 Comentarii | 1590 Vizualizari

Să-i anunţăm pe domnii mai sus amintiţi că se situează enorm, flagrant şi monstruos împotriva Constituţiei României, Legii sănătăţii, Codului Civil, Codului de la Nurnberg, Convenţiei de la Oviedo, libertăţii şi demnităţii persoanei umane.

Asta îi anunţă o cititoare a EVZ, comentatoare avizată a problemei vaccinurilor, doamna Ildiko Csoke din Timişoara, al cărei comentariu integral la articolul meu anterior îl puteţi găsi aici:

E inacceptabil sa fie incalcata legea sanatatii care garanteaza pacientului dreptul de a fi pe deplin informat si de a refuza o procedura medicala, Constitutia Romaniei, care garanteaza persoanelor dreptul de a dispune de propriul corp, Codul Civil, care stipuleaza ca corpul uman este inviolabil (or vaccinarea cu forta inseamna VIOL!!!!), Codul de la Nurnberg(!!!) care interzice efectuarea unor proceduri medicale fara consimtamantul subiectului, Conventia de la Oviedo la care a aderat si tara noastra si conform careia interesul individual al pacientului prevaleaza interesului colectiv (in traducere si aplicat la vaccinuri: nu poti sacrifica un anumit „procent statistic” pentru presupusul(!!!) „bine mai mare al comunitatii”, adica e inacceptabil sa sufere efecte adverse mergand pana la deces un numar de oameni in numele teoriei niciodata dovedita stiintific a „imunitatii de turma” – si last but not least, e inacceptabil ca parintii sa nu aiba dreptul de a alege ei la ce proceduri medicale isi supun copiii si sa fie amenintati in mod absurd cu decaderea din drepturile parintesti pentru refuzul vaccinarii, asimilat in mod cu totul abuziv si absurd cu relele tratamente aplicate minorului. Este inacceptabil ca intr-o tara in care acum 27 de ani s-a murit pentru libertate, libertatea oamenilor sa fie confiscata in acest mod si sa se reinstaureze un totalitarism medical si mai feroce decat inainte de 89.

Acu’, domnul Orban e doar proaspăt şef de partid, persoană particulară, fără mari responsabilităţi publice deşi ar fi de aşteptat să fie mai curând liberal, nu socialist. Dar de la un prim ministru ne aşteptăm la mai mult (chiar dacă toţi predecesorii ne-au învăţat cu mai puţin): să fie, adică, mai cumpătat, mai informat şi chiar mai respectuos şi grijuliu, mai puţin cazon cu poporul care îl plăteşte. Căci declaraţia dlui Tudose, privindu-i pe părinţii care se opun vacinării copiilor, e sosită direct din moş Teacă (iată cât de literar în viaţă poate fi primul ministru, după Caragiale ne duce la Bacalbasa, dar nu asta e menirea lui).

Sigur, fiecare om are dreptul la o opinie şi la exprimarea ei. Dar atunci când eşti prim-ministru nu îţi mai poţi exprima gândurile ca un pensionar, care joacă table în faţa blocului şi are mintea adormită de zgomotele zarurilor ce se rostogolesc fără încetare.

Şi dacă eşti prim-ministru, cauţi a te informa – chiar şi numai pentru gândurile tale personale, darămite când te hotărăşti să te arunci în viespar – or tema vaccinurilor este, ce surpriză domnule prim ministru, un viespar. Şi nu din cauza vaccinaţilor, unii dintre ei aduşi în stadiul de a nu se mai putea exprima fie din cauza unor boli neuro-denerative, sau a decesului. Nu, ci din cauza Big Pharma care vrea bani, numai bani, tot mai mulţi bani.

Iar dacă eşti prim ministru şi ai primit ceva ordine pe o linie oarecare, nu te bagi în gura publicului, care nu trebuie să ştie ce ordine ai primit tu şi aşa îi dai de ştire şi nu iei partea zmeului vopsit în Ileana Cosânzeana.

Şi dacă vrei să te informezi, nu-ţi întrebi consilierii mai neştiutori decât tine, sau cu ordine asemănătoare (ca să nu vorbim şi de posibile cointeresări de la mămuca Big Pharma), ai comunitatea medicală, ai internetu’ la dispoziţie, dai căutare pe vacinuri şi citeşti păreri pro şi contra (ce minune! există şi sunt ale unor oameni de ştiinţă, inclusiv medici!!!). Găseşti acolo şi numele unor oameni de ştiinţă şi medici români care au o părere „diversă” faţă de cea oficială. Stai de vorbă cu unul dintre ei. Şi pe urmă taci. Eventual rezolvi rapid şi avantajos (pentru naţiune) problema Cantacuzino. Pentru că problema vaccinurilor nu se rezolvă nici cu ordine pe unitate, nici pe ţară, nici cu mita monstruoasă de la Big Pharma (pentru cine nu ştie, industria farmaceutică e cea mai rentabilă industrie „ever” – vezi Forbes pe 2016), care cangrenează şi medici şi autorităţi.

Ca să revenim la problema cu copilul şi comunitatea, îi recomand primului ministru şi un manual de logică – că tot bagă guvernul manuale pe bandă rulantă la sport, dirigenţie şi, probabil, în curând, la dans şi bune maniere. Dacă un părinte nu-şi vaccinează copilul poate că îi pune acestuia viaţa în pericol (sau poate că nu, poate i-o salvează pentru că i-ar fi stricat-o vaccinul), dar în niciun caz nu pune în pericol viaţa întregii comunităţi, dacă acea comunitate îşi vaccinează copiii. Iar dacă nu şi-i vaccinează se cheamă că se pun în pericol unii pe alţii (deci sumă nulă), sau au şansa de a creşte nişte copii sănătoşi, cu imunitate naturală, cu fondul genetic nealterat? Acelaşi raţionament simplu şi dacă 2, 50, 1000 nu se vaccinează şi restul da.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X