Vă daţi seama cât de putrede sunt instituţiile statului, dacă a trebuit să intervină SRI ca să nu mai mâncăm carne stricată?!

Vă daţi seama cât de putrede sunt instituţiile statului, dacă a trebuit să intervină SRI ca să nu mai mâncăm carne stricată?!

Titlul reprezintă primul gând care mi-a venit atunci când am citit ştirile de ieri şi de azi. Şi ar trebui să fie o ştire în sine. Reţeaua de carne stricată a devenit o problemă de siguranţă naţională pentru că angajaţi din instituţiile care trebuiau să vegheze la sănătatea românilor erau doar nişte şpăgari ordinari.

Un angajat al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor i-a avertizat înaintea descinderilor să scape de carnea stricată. Un altul, de la OPC Cluj era mână-n mână cu nemernicii care luau carnea expirată şi o transformau în mititei sau o dădeau firmelor de catering, numai bună de mâncat la petrecerea firmei de Crăciun, Paşte sau Revelion. Oare nemernicii plătiţi din banii noştri să vegheze la integritatea alimentelor au copii? Dacă da, de unde le cumpărau de mâncare? Nu se gândeau nici un moment că ar putea vreunul din ei, mama sau bunicul să mănânce vreo tocăniţă cu carne verde? Oare deveniseră vegetarieni? Pentru că numai aşa poate fi explicat comportamentul de rumegătoare al acestora. Ce se poate spune? Ne bucurăm că a intervenit SRI ca să nu mai mâncăm carne stricată! Poate că îşi extind competenţele şi la mezeluri, ouă şi cozonaci.