Editura Evenimentul si Capital

Uși închise și frunze moarte

Autor: | | 3 Comentarii | 1872 Vizualizari

Sunt vremurile în care, când te apucă înserarea pe drum, te tot uiți în spate și tresari la orice fâșâit. Așa am venit și eu în seara aceasta, după ce am traversat un loc destul de pustiu.

În fața blocului, de-o parte și de alta a scării, am văzut două mogâldețe care ședeau. În jur, beznă. Am ezitat o clipă, apoi m-am avântat. Am spus bună seara și atunci și-au ridicat capetele din piept.

Erau îmbrăcați în portocaliu, am dedus că erau oameni de la REBU. Mi-au răspuns la salut și i-am întrebat ce fac. „Stăm și noi puțin, ne-a plouat azi toată ziua, ca pe câini”

I-am privit compătimitor, le-am urat o seară bună (cât cinism!) și am intrat în bloc. Am apăsat cu putere ușa, să fiu sigură că-i închisă. Am privit în urmă unde am lăsat două mogâldețe care și-au băgat din nou capul în piept și ședeau pe un ciment rece și ud.

Am trecut pe lângă caloriferul de fontă care duduie continuu. Duduia și când afară erau 15 grade. La fel este și la celelalte etaje, până la 2. Că așa vor locatarii, să fie cald în holul blocului pe unde treci timp de 10 secunde. Că-i la comun și că așa le-au spus lor de la RADET, că strică echilibrul termic dacă nu-i pe scara blocului ca în saună.

M-au obosit discuțiile cu ei și încercările de a-i face să înțeleagă că e risipă, bani aruncați. Cum eu nu sunt proprietară, mi-am îngăduit să zic doar că unora nu le dă municipalitatea atâtea impozite și taxe câte ar merita. Plus una pe prostie.

Așadar, am traversat holul și când am pus piciorul pe prima scară m-am întors. Am deschis ușa și le-am spus:

- Vă rog să intrați, stați puțin lângă calorifer să vă încălziți.

Și-au ridicat capetele din piept, s-au privit, m-au privit.

- Lăsați, că imediat mergem să terminăm de măturat.

- Tocmai de-aia, măcar vă încălziți puțin mâinile și picioarele.

S-au ridicat anevoie, de parcă ar fi fost trași înapoi de toate gunoaiele pe care le strâng în urma noastră. Au intrat timid. Sincer, un pic mă temeam. Nu știi niciodată care pot fi reacțiile unor necunoscuți. Mă temeam și de ce se va întâmpla dacă vine vreun locatar. La cum îi știu pe câțiva, sigur m-ar fi aruncat într-o pubelă. Laolaltă cu măturătorii. Unul era mai tânăr, celălalt mai în vârstă, dar nu foarte. Tânărul s-a pus în genunchi și și-a lipit obrazul și palmele de calorifer.

- Chiar așa frig ți-a fost? l-a întrebat cel mai în vârstă.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2
Tag-uri: usi, usa, frunzeStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate