Urmăriri și FOCURI DE ARMĂ. Poliţiştii au tras 17 gloanţe după traficanţii de țigări

Urmăriri și FOCURI DE ARMĂ. Poliţiştii au tras 17 gloanţe după traficanţii de țigări

Urmăriri, focuri de armă şi ţigări de contrabandă confiscate în valoare de peste 129.000 lei la granița cu Ucraina. Pentru reţinerea unor contrabandişti, care nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 17 focuri de armă în plan vertical.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 14.000 pachete de ţigări aduse din Ucraina, pentru a fi vândute în ţară pe piaţa neagră de desfacere.

Incidentul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 18:00, când poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care se deplasau, de la linia de frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Piatra, judeţul Maramureş, transportând în spate colete voluminoase.

Persoanele în cauză au încărcat coletele într-un autoturism de teren aflat în zona împădurită, în apropiere de D.N. 19. Agenţii au procedat la somarea prin voce a acestora, însă persoanele în cauză au fugit în pădure, iar autoturismul a demarat în trombă pe un drum forestier.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca urmare a acestui fapt, poliţiştii de frontieră au tras 17 focuri de avertisment în plan vertical.

S-a reuşit prinderea unei persoane implicate identificată ca fiind Adriana B., în vârstă de 32 de ani.

În acelaşi timp, o patrulă din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, alertată de colegii de la S.P.F. Sarasau, l-a identificat şi reţinut pe şoferul autoturismului de teren, acesta fiind Traian B., de 40 de ani. Bărbatul a declarat că a abandonat autoturismul.

Au fost luate măsuri de monitorizare a zonei pentru depistarea persoanelor implicate şi a autoturismului cu ţigări, fiind anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina pentru a cerceta în comun evenimentul.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră au cercetat zona şi au descoperit în pădure autoturismul în care erau mai multe colete ce conţineau ţigări. Agenţii au găsit 27 de baxuri care conţineau 13.500 pachete de ţigări aduse din Ucraina, în valoare de 121.000 lei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată iar maşina folosită pentru transportul ţigărilor a fost reţinută până la finalizarea cercetărilor. (A contribuit Adriana Dragu)