Editura Evenimentul si Capital

Uniunea Europeană. O nouă procedură de infringement pentru România

Autor: | | 1 Comentarii | 507 Vizualizari

Comisia Europeană a demarat miercuri proceduri de infringement împotriva României, pentru nerespectarea obligaţiilor UE în domeniul deşeurilor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Aceasta vizează nefurnizarea de rapoarte cu privire la atingerea obiectivelor de reutilizare, reciclare şi valorizare, potrivit directivei cadru cu privire la deşeuri (Directiva 2008/98/CE), directivei referitoare la deşeurile de echipamente electrice şi electronice (Directiva 2002/96/CE), directivei privind bateriile (Directiva 2006/66/CE), directivei privind ambalajele (Directiva 94/62/CE), directivei referitoare la vehiculele ajunse la finalul ciclului de viaţă (Directiva 2000/53/CE) şi regulamentului referitor la transferul deşeurilor (Regulamentul (CE) nr. 1013/2006). Natura şi tipul obligaţiilor variază de la o directivă la alta.

Separat, Comisia Europeană a solicitat României să transpună integral legislaţia UE privind instalaţiile portuare de preluare a deşeurilor provenite din exploatarea navelor şi a reziduurilor de încărcătură.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Directiva (UE) 2015/2087 a modificat normele UE (Directiva 2000/59/UE) care prevăd obligaţia navelor de a notifica o serie de informaţii înainte de intrarea în port, cum ar fi volumele şi tipurile de deşeuri care trebuie livrate şi capacitatea de stocare de la bord. De asemenea, directiva a adăugat cerinţa privind notificarea de informaţii cu privire la ceea ce s-a livrat efectiv în instalaţiile de preluare din ultimul port de escală.

Directiva Comisiei a fost adoptată pentru a se asigura coerenţa cu măsurile adoptate la nivelul Organizaţiei maritime Internaţionale (OMI) şi pentru a se evita incertitudinea în rândul utilizatorilor şi autorităţilor portuare. Directiva trebuia să fie transpusă în legislaţia naţională până la 9 decembrie 2016 cel târziu, însă până în prezent, România nu a transpus-o. Perioada pusă la dispoziţie pentru a remedia situaţia este de două luni, în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a UE.

Pagina 1 din 1Loading...

Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
23:27 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 22:15 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 22:06 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 15:37 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 13:23 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS

Articole salvate