Editura Evenimentul si Capital

Unicredit: Finanțările pentru agricultură au crescut cu 27%

Autor: | | 0 Comentarii | 129 Vizualizari

Unicredit Țiriac a obţinut în 2014 o creștere de 27% față de anul precedent, în timp ce instituția de leasing estimează pentru 2015 un volum de finanţări acordate acestui sector cu peste 20% mai mare faţă de anul trecut, a anunțat astăzi banca.

În 2014, valoarea medie a creditului acordat de către bancă în agricultură a fost de 5,4 milioane de lei pentru segmentul corporate și 353.000 de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii. În ceea ce privește UniCredit Leasing, valoarea medie a finanţărilor acordate anul trecut a fost de peste 175.000 de lei.

Finanțările UniCredit vizează achiziția de utilaje și echipamente agricole, de terenuri agricole, proiectele derulate cu fonduri europene, culturile agricole şi stocurile, precum și serviciile de leasing operațional.

Grupul UniCredit oferă clienților diverse structuri de finanțare personalizate în funcție de nevoile fiecăruia. Una dintre acestea este finanțarea cheltuielilor curente prin intermediul unei linii de credit (pentru cheltuielile generate de culturile agricole, de creşterea animalelor, furnizori utilizaţi, salarii etc.). O altă soluție este finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente, pe baza adeverinţelor eliberate de APIA.  Finanţarea cheltuielilor cu înfiinţarea şi întreţinerea culturilor agricole, la rândul ei, asigură finanţarea cheltuielilor pentru: seminţe, insecticide, pesticide, salarii, costul culesului şi transportului, costul depozitării. 

Banca susține și proiectele din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, program care a beneficiat de o pondere de circa 35% din totalul finanţărilor pentru proiectele din fonduri europene aferente perioadei 2009 - 2015.

Finanţarea achiziţiei de utilaje, echipamente agricole sau linii de producţie prin leasing sau credit și finanţarea achiziţiei sau construcţiei/modernizării spaţiilor de producţie, depozitare, silozuri, sere, solarii, investiţii în cadrul fermelor de animale etc. se adaugă soluţiilor UniCredit. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate