Editura Evenimentul si Capital

Unde să îți ții economiile în 2016

Leul s-ar putea aprecia puternic în raport cu euro, estimează analiștii
Autor: | | 0 Comentarii | 6024 Vizualizari

Speculațiile valutare, obligațiunile corporatiste, listările așteptate la bursă ar putea aduce câștiguri de 2-3 ori mai mari decât depozitele

Băncile nu mai oferă de multă vreme câștiguri interesante. Randamentele pentru depozitele în euro și dolari au scăzut deja la majoritatea băncilor sub nivelul de 1%, iar pentru economiile în lei doar câteva bănci oferă peste 2%. Există însă alte oportunități tentante.

Bursa: listări mari în plan

O sursă de câștig ar putea fi acțiunile companiilor nou-listate. Cea mai așteptată listare din acest an este, de departe, cea a Hidroelectrica, prognozată pentru noiembrie. Transformată dintr-o companie căpușată și generatoare de pierderi imense în una foarte profitabilă (aproape un miliard de lei câștig brut în primele zece luni din 2015), Hidro ar putea fi unul dintre cele mai de succes cazuri de listare de la noi.

Obligațiuni corporative

Anul trecut a fost unul destul de profitabil pentru cei care au ales să investească în obligațiuni corportative și nu numai. De exemplu, dacă statul român se împrumută în lei la dobânzi puțin peste 1%, alte instituții s-au dovedit mult mai darnice. Banca Internațională de Investiții a atras de pe piața locală 25 de milioane de euro, prin emisiunea a 11.100 obligațiuni, la o dobândă de 4,1% pe an, plătibilă anual. De asemenea, în decembrie au început să se tranzacționeze pe piața AeRO obligațiunile emise de compania Advanced Retail System (ADRS18). Compania a atras în octombrie aproape 4 milioane lei prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 10% pe an, plătibilă trimestrial. Și Primăria Bucureşti a emis obligaţiuni pentru dobânzi cuprinse între 2,8 și 5,1% pe an. Și în 2016 pot apărea oferte interesante.

Tranzacții valutare

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate