Editura Evenimentul si Capital

Unde fugim de-acasă? Festival de Comedie în Centrul Vechi

14-05/comedie-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 217 Vizualizari

Mâine, la „Gala Comediei Românești”, vor fi decernate premiile „Concursului de Comedie Românească”.

Din 2008 FestCO a cucerit Centrul Istoric al Capitalei cu o secțiune off ce se desfășoară pe străzile din jurul Teatrului de Comedie și în multe alte spații neconvenționale.

Festivalul Comediei Românești - FestCO a fost înființat în 2003 la inițiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiță.

FestCO își propune să transforme Centrul Vechi în Orașul Comediei Românești, fiind animat de spectacole de stradă oferite de Teatrul Masca, lansări de carte și conferințe.

În acest an, dialogurile fest- CO au fost susținute de scriitorul Radu Paraschivescu și de profesorul de filosofie Dan Panaet. Gala Comediei Românești va închide, mâine, festCO 2014.

La acest eveniment, vor fi decernate premiile Festivalului Comediei Românești, ajuns la ediția a XII–a, și premiile Concursului de Comedie Românească, ediția a IX-a.

SÂMBĂTĂ 31 MAI

15.00 Godot Cafe-Teatru

FISURA, de Flavius Lucăcel, regia Victor Olăhuț (1h 15’) - OFF, producător Godot Cafe-Teatru 19.30 Godot Cafe-Teatru ZIC-ZAC, de Andreea Gavriliu și ștefan Lupu (1h 15’) - OFF, producător UNATC „I.L.Caragiale” București și Godot Cafe- Teatru

19.30 Teatrul de Comedie, Sala Studio

FERICIRE LA PĂTRAT, după Teodor Mazilu (45’) - OFF, producător Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Arte

21.30 Teatrul de Comedie

Cine mateca festCO & Caravana Filmului Românesc - proiecție film în aer liber

22.00 Godot Cafe-Teatru

CARPATHIAN GARDEN, text și regie Radu Iacoban (1h 20’) - OFF producător Godot Cafe-Teatru

DUMINICĂ

1 IUNIE 11.00 Teatrul de Comedie, Sala Studio,

POVESTE FĂRĂ SFÂRȘIT, scenariul și regia Gabriela Dumitru (30 min) - OFF, producător Fundația Mereu Aproape.

Zamfir - 50 de ani pe scenă

Astăzi, la Ateneul Român, începând cu orele 19:30, se Aniversară «Zamfir - 50 de ani pe scenă». Gala va fi un eveniment festiv complex, care va cuprinde expoziții, spectacol cu 150 de artiști, sesiune de autografe și momente cu invitați speciali. Maestrul Gheorghe Zamfir va fi acompaniat de Orchestra „Zamfir 50” și corul Accoustic, sub conducerea dirijorului Operei Române, Daniel Jinga. Dintre artiștii invitați putem aminti pe Grigore Leșe, Dan Puric, Nicolae Licareț, Violonistul Eugen Sârbu, Dumitru Fărcaș, Ștefan Popa - Popas, Pianista Carmina Sârbu, Vlad Miriță.

Vizite la TVR din toată țara

Echipa Televiziunii Române își așteaptă vizitatorii dornici să intre în Joaca de-a copilăria”, pe 1 iunie, la Porților Deschise!

La eveniment iau parte studiourile București și din țară la Cluj, Craiova, Timișoara, Iași și Tîrgu Mureș. Copiii, părinții și bunicii vor intra în culisele emisiunilor favorite și vor parte de un tur ghidat și de o întâlnire cu vedetele televiziunii publice Iuliana Tudor, Cristian Tabară, Liana Stanciu, Mircea Dinescu, Marian Marin, Eveline Păuna, Aura Poterașu, Radu Tudor, Sonia Argint Ionescu, Carmen Movileanu, Cristina Șoloc .

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate