Editura Evenimentul si Capital

Unde erau sindicatele polițiștilor când Oprea abuza Poliția Rutieră ca un dictator dintr-o țară bananieră?

Mălin Bot
Autor: | | 110 Comentarii | 7700 Vizualizari

Ancheta DNA declanșată după moartea polițistului Bogdan Gigină a ajuns la concluzia că Gabriel Oprea a comis infracțiuni când a pretins abuziv să fie însoțit de o coloană oficială. Nu s-a întâmplat o dată, de două sau de trei ori. S-a întâmplat de mii de ori, fiind vorba de un abuz de-a dreptul obscen.

Gabriel Oprea va ajunge în fața unui judecător, dacă Senatul nu se va face scut în fața lui. Îl trage după el și pe Tiberiu Nițu. Ditamai procurorul general al României a acceptat „favoritul” ilegal al lui Oprea și s-a deplasat și el ilegal cu coloana oficială.

Tiberiu Nițu avea asigurat un echipaj SPP care putea circula în regim prioritar. Nu i-a ajuns un Touareg cu girofar, a avut nevoie de un dispozitiv întreg.

Zeci de polițiști scoși din trafic pentru a face parte din alaiul vicepremierului pentru 1.607 misiuni numai în 2015, până în octombrie 2015 când a murit polițistul Bogdan Gigină.

Zeci de intersecții blocate la fiecare deplasare. Vorbim, spune DNA, inclusiv de deplasări private „la sediile unor partide, la restaurante, la locuința personală”.

În seara fatală pentru Bogdan Gigină, 20 octombrie 2015, pe lângă echipajele de Poliție Rutieră care îl însoțeau pe Oprea, în intersecțiile de pe traseul ministrului au fost plasați 27 de polițiști care să-i facă „pârtie” demnitarului grăbit. Tot referatul DNA ne spune cât de grăbit era Oprea: „viteza de deplasare a coloanei putea atinge și 120 de km/h”.

La prima vedere, Bogdan Gigină a fost ucis de grandomania de dictator din țară bananieră cu care Gabriel Oprea întelegea să se comporte ca ministru de Interne și „adjunct” al șefului Guvernului. Doar la prima vedere ...

Oprea nu este singurul care are mâinile pătate cu sângele lui Bodgan Gigină cel puțin din punct de vedere moral până când Justiția se pronunță, dacă Senatul nu face iar scut anti-Justiție.

...


 

Cazul Oprea este elocvent si din perspectiva modului in care s-a reformat sau nu s-a reformat Politia Romana. Va dati... Posted by Malin Bot on Monday, January 25, 2016...

Toate aceste abuzuri nu se puteau petrece fără ordinele șefului Poliției Române, Petre Tobă.

Actualul ministru de Interne este la fel de vinovat moral pentru că a acceptat ca o slugă umilă să-i facă pe plac lui Oprea chiar și cu prețul încălcării legii. Șefii Poliției Rutiere au acceptat și ei situația, ca niște popândăi habarniști care nu își cunosc rolul și legea în baza căreia funcționează.

Ei sunt complici la comiterea faptelor pentru care a fost acuzat Oprea de către DNA. Nu pot avea justificarea militărescului „ordinul se execută, nu se discută”, pentru că Poliția Română nu mai este o structură militarizată.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate