Editura Evenimentul si Capital

Unde erau sindicatele polițiștilor când Oprea abuza Poliția Rutieră ca un dictator dintr-o țară bananieră?

Mălin Bot
Autor: | | 110 Comentarii | 7682 Vizualizari

Ancheta DNA declanșată după moartea polițistului Bogdan Gigină a ajuns la concluzia că Gabriel Oprea a comis infracțiuni când a pretins abuziv să fie însoțit de o coloană oficială. Nu s-a întâmplat o dată, de două sau de trei ori. S-a întâmplat de mii de ori, fiind vorba de un abuz de-a dreptul obscen.

Gabriel Oprea va ajunge în fața unui judecător, dacă Senatul nu se va face scut în fața lui. Îl trage după el și pe Tiberiu Nițu. Ditamai procurorul general al României a acceptat „favoritul” ilegal al lui Oprea și s-a deplasat și el ilegal cu coloana oficială.

Tiberiu Nițu avea asigurat un echipaj SPP care putea circula în regim prioritar. Nu i-a ajuns un Touareg cu girofar, a avut nevoie de un dispozitiv întreg.

Zeci de polițiști scoși din trafic pentru a face parte din alaiul vicepremierului pentru 1.607 misiuni numai în 2015, până în octombrie 2015 când a murit polițistul Bogdan Gigină.

Zeci de intersecții blocate la fiecare deplasare. Vorbim, spune DNA, inclusiv de deplasări private „la sediile unor partide, la restaurante, la locuința personală”.

În seara fatală pentru Bogdan Gigină, 20 octombrie 2015, pe lângă echipajele de Poliție Rutieră care îl însoțeau pe Oprea, în intersecțiile de pe traseul ministrului au fost plasați 27 de polițiști care să-i facă „pârtie” demnitarului grăbit. Tot referatul DNA ne spune cât de grăbit era Oprea: „viteza de deplasare a coloanei putea atinge și 120 de km/h”.

La prima vedere, Bogdan Gigină a fost ucis de grandomania de dictator din țară bananieră cu care Gabriel Oprea întelegea să se comporte ca ministru de Interne și „adjunct” al șefului Guvernului. Doar la prima vedere ...

Oprea nu este singurul care are mâinile pătate cu sângele lui Bodgan Gigină cel puțin din punct de vedere moral până când Justiția se pronunță, dacă Senatul nu face iar scut anti-Justiție.

...


 

Cazul Oprea este elocvent si din perspectiva modului in care s-a reformat sau nu s-a reformat Politia Romana. Va dati...

Posted by Malin Bot on Monday, January 25, 2016


...

Toate aceste abuzuri nu se puteau petrece fără ordinele șefului Poliției Române, Petre Tobă.

Actualul ministru de Interne este la fel de vinovat moral pentru că a acceptat ca o slugă umilă să-i facă pe plac lui Oprea chiar și cu prețul încălcării legii. Șefii Poliției Rutiere au acceptat și ei situația, ca niște popândăi habarniști care nu își cunosc rolul și legea în baza căreia funcționează.

Ei sunt complici la comiterea faptelor pentru care a fost acuzat Oprea de către DNA. Nu pot avea justificarea militărescului „ordinul se execută, nu se discută”, pentru că Poliția Română nu mai este o structură militarizată.

Când a trebuit să ne adaptăm la standardele europene, plutonierii au devenit agenți-șefi tocmai pentru a exista cadrul în care să execute numai ceea ce le cere legea și interesul public, nu și posibile ordine ilegale ale unor superiori grandomani cu mentalitate de dictatori africani.

Tobă și toată piramida de șefi burtoși care l-a trimis la moarte pe Bogdan Gigină ar trebui să zboare din sistem urgent. Sunt oameni care nu servesc legii și cetățeanului, sunt doar niște slugi ale politicienilor.

Dacă în cazul celor de mai sus putem găsi justificări logice pentru că nu s-au opus grandomaniei lui Oprea, de la frica pierderii postului până la mentalitatea de milițian care le îngheață bunulsimț, în cazul sindicaliștilor nu există nicio justificare.

Dacă lui Tobă și altor chestori cu ceafa lată din sistem le tremurau izmenele pe ei de frica lui Oprea, sindicaliștii erau obligați prin statut și rațiunea existenței organizațiilor lor să ia atitudine.

Legea îi protejează în activitatea sindicală, astfel încât nu aveau sub nicio formă vreun motiv de teamă. Nu pot spune că nu știau din moment ce grandomania lui Oprea afecta zeci de polițiști. Pur și simplu nu au absolut nicio scuză liderii sindicatelor polițiștilor. Și-au încălcat flagrant statutul și au acceptat o situație gravă care a produs moartea unui simplu polițist.

Sângele lui Bogdan Gigină este pe mâinile fiecărui lider de sindicat care a tăcut complice.

Lipsa de reacție a sindicatelor polițiștilor este cu atât mai jenantă, cu cât atunci când s-au subordonat politic unor partide au știut să meargă în fața unui om foarte puternic în stat și să dea cu caschetele de pământ urlând „Ieși afară, javră ordinară!”.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate