Editura Evenimentul si Capital

UNDE ESTE ADEVĂRUL? Scandal în jurul copilului care va fi operat fără acordul părinților! EXCLUSIV EVZ!

Autor: | | 6 Comentarii | 1601 Vizualizari

În timp ce dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, susține că băiatul nu avea acte la internare și că mama nu și-a dat acordul pentru tratament și operație, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Călărași spune EXACT INVERS! Copilul ar avea acte, iar mama nu ar fi fost, de fapt, contactată!

Băiatul de șapte ani, care ar fi ajuns fără acte la Spitalul de Urgențe Oftalmologice, din Capitală, după ce s-a înțepat în ochi cu o sârmă, a devenit mărul discordiei între unitatea medicală și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași. „Băiatul este, acum, sub tratament, pentru că trebuie întâi stăpânită infecția pe care o are”, a explicat dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București. Aceasta a dezvăluit, pentru Evenimentul Zilei, că „aseară, copilului îi era foarte rău, chiar ne-am făcut probleme. Din fericire, astăzi îi este binișor, aș spune, starea lui s-a ameliorat. Nu îl operăm cât timp are infecție. Acum noi, medicii, sperăm să fie bine și să-și păstreze ochiul!”.

MARELE MISTER: copilul are sau nu are acte?

Este incredibil ce se întâmplă! Ieri, o doamnă de la Protecția Copilului spunea, la o emisiune tv, că băiatul are acte, dar este ora 15.30, a doua zi, și nimeni nu ne-a adus ceva oficial, nimeni nu ne-a contactat ca să elucidăm misterul. Habar n-aveau de existența lui! Cum este posibil ca, într-un sat cu primar, învățător, asistent social, polițist și ce-o mai fi, nimeni să nu știe de existența lui? Or să trimită o comisie să facă anchetă, ăsta e răspuns?”, a spus, revoltată, Monica Pop.

Cei de la Protecția Copilului spun însă că minorul are acte, dar că nu au fost cerute cui trebuie. „Nu noi trebuia să-i contactăm! Spitalul, când a primit copilul, trebuia să-I ceară mătușii actele sau să sune la primăria localității în care s-a născut minorul și să ceară asta”, a precizat, pentru Evenimentul Zilei, Tudora Nicolae, directorul adjunct al Direcției Generale de Protecția Copilului din Călărași.

Protecția Copilului dă vina pe primărie

„Copilul este născut în comuna Nicolae Bălcescu, iar mama sa a plecat acum o lună și jumătate din țară. L-a lăsat pe băiat, precum și pe celelalte două fete pe care le mai are, în grija surorii sale, care stă în localitatea Sărulești. Am trimis echipa mobilă la mătușă acasă și vreau să vă spun că acești trei copii sunt toți la școală - băiatul este în clasa 0 - și trăiesc într-o gospodărie decentă de la țară. Oamenii aceștia au în curte cal și căruță, vacă, porci, găini, nu stau sub cerul liber! Copiii nu aveau cum să fie în evidența noastră pentru că NU SUNT ÎN RISC DE ABANDON! De asta nu știam de el! Dar primăria știa! Mama i-a lăsat mătușii o procură, făcută la notar, cu ajutorul căreia femeia să poată ridica alocațiile copiilor! Doamna doctor trebuia s-o trimită acasă pe mătușă să aducă actele copilului sau să pună pe cineva de la ea din spital să sune la primăria din localitatea Nicolae Bălcescu, să întrebe de existența lui!”, a explicat  directorul adjunct al DGASPC Călărași.

Totuși, cine trebuia să dea actele copilului?

Mătușa trebuia să le aibă la ea sau să fie trimisă să le ia de acasă! Apoi primăria trebuia să le trimită, că la ei se află copii după certificatul de naștere. Le-am luat noi de la ei și - cu riscul ca familia să ne dea apoi în judecată, pentru că am luat copii după actele lor fără să avem dreptul - le trimitem noi, acum, la spital, ca să rezolvăm scandalul!”, a spus Tudora Nicolae. 

Nu era treaba mea, a spitalului, să dau de actele copilului! Cum să trimit mătușa acasă? Să lase copilul singur în spital? Nu se poate așa ceva! Nu e treaba noastră să sunăm la primărie! S-au mișcat pentru că ați dat voi, presa, materiale. Altfel nicio instituție a statului n-ar fi mișcat un deget! Doamna asta care a sunat la spital ieri nu m-a intrebat cum se simte copilul! Mi-au trecut sute de astfel de cazuri prin mână și niciodată, dar absolut niciodată nu le-a păsat de ei! Nu spun să le aducă vreo portocală sau ceva. Dar măcar să dea telefon să întrebe de ei!”, a replicat Monica Pop!

Doctorii au alte informații decât cei de la Protecția Copilului

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate