Editura Evenimentul si Capital

Unde au ZBURAT pe NEVĂZUTE 180 de milioane de dolari din conturile TAROM

Tarom, pierdere uriaşă
Autor: | | 1 Comentarii | 802 Vizualizari

Managementul privat al Tarom susţine că suma a dispărut din conturi, fără nicio explicaţie, între 2008 şi 2012. Este vorba de fabuloasa suma de 180 de milioane de dolari.

Pierderea operatorului aerian din acest este enormă, motivul pentru care aceşti bani lipsesc fiind necunoscut.

Suma de 180 de milioane de dolari este foarte importantă pentru compania Tarom. Mai exact, pierderea acestei sume este echivalentă cu dispariţia a două avioane Boeing 737 noi de pe pistă. Asta în condiţiile în care Tarom deţine în prezent 23 de avioane multe dintre ele destul de vechi.

Şefii companiei Tarom susţin că în 2008 în conturile companiei erau aproape 1 miliard de lei noi. Începând cu 2009, banii au început să se topească. Cu câte 200, 300 de milioane de lei anual. Aşa se face, spun managerii privaţi, că în 2012 mai erau în jur de 200 de milioane de lei noi.

"Până în 2012 a scăzut acest cont cu aproximativ 800 de milioane de lei. Ca şi cum fiecare dintre noi avem un cont curent şi vrem să ne cumpărăm un frigider, un televizor, un avion. Astfel s-a gândit la momentul respectiv, nu ştim pe ce s-au dat aceşti bani dar au dispărut practic din visteria TAROM", spune Tiberiu Ticlea, director administrativ Tarom.

Potrivit conducerii Tarom, în acel moment, compania era printre puţinele din lume care şi-ar fi permis să cumpere cu banii jos două avioane noi. Asta pentru că banii erau în depozite, în titluri de stat - adică instrumente financiare ce puteau fi convertiţi în valută în scurt timp. Pentru că angajaţii din contabilitatea companiei nu au putut să spună unde s-au evaport milioanele, urmează un audit.

"Suntem în primele etape ale investigaţiei, vrem să vedem pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Să vedem dacă au fost legale, oportune, reale. Din ce se vede nu s-au folosit cum trebuie, dar dacă se foloseau cum trebuie nu eram în această situaţie", mai spune Tiberiu Ticlea, director administrativ Tarom.

Tarom se află în situaţia de a contabiliza pierderi în fiecare an. Aceste pierderi s-au redus în ultima perioada - de la aproape 100 de milioane de dolari, la 10 milioane în 2015. Şefii companiei promit însă că anul viitor Tarom va fi pe zero, adică nu va mai avea pierderi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate