Celine Dion, una dintre cele mai apreciate cântăreţe ale tuturor timpurilor | VIDEO

Celine Dion, una dintre cele mai apreciate cântăreţe ale tuturor timpurilor | VIDEO

Originară din micuţul oraş Charlemagne, Celine Dion (pe numele real Celine Marie Claudette Dion) a devenit una dintre cele mai apreciate cântăreţe ale tuturor timpurilor. S-a născut pe 30 martie 1968, fiind cea mai mică dintre cei 14 copii ai cuplului Adhemar şi Therese Dion.

În copilărie, Celine a cântat împreună cu rudele într-un club micuţ, proprietate de familie, lucru care a ajutat-o să se deprindă cu cântatul live. La vârsta de 12 ani, Celine compunea un cântec în franceză pe care l-a trimis unei case de discuri. Astfel, a reuşit să îi atragă atenţia lui Rene Angelil, un respectabil manager.

Numeroase premii

Angelil a crezut atât de mult în talentul lui Celine, încât şi-a ipotecat casa pentru a-i putea finanţa albumul de debut – "La Voix du bon Dieu" ("The Voice of God"). Investiţia s-a dovedit a fi una profitabilă. În scurt timp, Dion a devenit foarte populară în Canada, iar în 1983 a devenit prima artistă canadiană care a primit un Disc de Aur în Franţa. Până la vârsta de 18 ani, Celine a înregistrat nouă albume în limba franceză şi a câştigat numeroase premii Felix ş Juno.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1988, a câştigat concursul internaţional Eurovision, show-ul ei fiind transmis la televiziuni din Europa, Australia şi Japonia (Asia). Pe piaţa muzicală din SUA a pătruns cu o piesă înregistrată pentru coloana sonoră a producţiei Disney – "Frumoasa şi Bestia" (1991). Melodia a câştigat un Grammy şi un Oscar şi de aici inainte, Celine Dion a mers din succes în succes. Albumul "Falling Into You" a fost cel mai bine vândut disc al anului 1996, cumpărându-se în peste 25 de milioane de exemplare în întrega lume. În 1999, interpreta a luat o mică pauză artistică pentru a acorda timp familiei. A revenit în lumina reflectoarelor în 2002 cu LP-ul "A New Day Has Come", care a intrat în topurile muzicale din 17 ţări. În anul 2004, în cadrul World Music Awards, primeşte premiul pentru vânzări de peste 100 de milioane de albume. În 2011, albumul lui Celine Dion, "Falling Into You", s-a vândut în mai multe exemplare decât oricare album de la Nirvana, Queen sau Bruce Springsteen.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/zmbw8OycJrE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>