Editura Evenimentul si Capital

Un spectacol despre strigătul de furie al unei generații: „With a Little Help from My Friends”

În miezul unei nopți de vară, pe o plajă, într-un peisaj straniu
Autor: | | 0 Comentarii | 505 Vizualizari

În miezul unei nopți de vară, pe o plajă, într-un peisaj straniu, are loc un joc pe cât de periculos, pe atât de seducător...

Miercuri, 27 aprilie, de la ora 19.00 și joi, 28 aprilie, tot de la ora 19.00 are loc la Teatrul Excelsior din Capitală avanpremiera spectacolului pentru adolescenți „With a Little Help from My Friends” sau „Un joc pe bune” de Maria Manolescu.

Tinerii actori Alexandru Voicu, Bogdan Florea, Irina Antonie, Vlad Bălan, Andrei Cătălin și Beatrice Rubică, îndrumați de la fel de tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu, scenografia creată de Romulus Boicu, muzica lui Alexandru Suciu -totul înseamnă un spectacol despre un strigăt de furie al unei generații care are nevoie să fie ascultată și înțeleasă.

În miezul unei nopți de vară, pe o plajă, într-un peisaj straniu, are loc un joc pe cât de periculos, pe atât de seducător. Câțiva adolescenți vin la mare pentru a se distra, pentru a se îndrăgosti, a visa și, poate, pentru a muri. „Spectacolul meu vorbește despre lucrurile ascunse ce se află în adâncul personajelor și care, prin intermediul jocului, ies la suprafață, făcând astfel ca situația să scape de sub control”, spune regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

Așa cum se arată și în titlul spectacolului, care este unul al unei cunoscute melodii a formației Beatles, sunt puse în lumină valorile prieteniei - atât de fragile la vârsta adolescenței - așa cum mărturisește autoarea Maria Manolescu: “Niciodată n-am trăit atât de mult pentru şi prin prieteni ca atunci când eram în liceu. Mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu mine cea de la 16 ani şi să stăm puţin de vorbă. Şi asta mi-ar plăcea să se întâmple cu toţi cei care văd spectacolul acesta: să stea puţin de vorbă, la sfârşit, despre cum ne putem ajuta pe bune unii pe alţii, fie că suntem adolescenţi sau prietenii lor mai mari.”

Deși alert și plin de suspans, spectacolul invită la introspecție și la o reevaluare a valorilor fundamentale ale vieții. Durata spectacolului este de 1 h 20 minute, spectacolul fiind recomandat tinerilor peste 16 ani.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate